Kolumbijska legenda: „Kuluševski 44 milijuna? Ja bih danas vrijedio 300“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.04.20. | 09:53

Iako je, za razliku od kako to često kod njega biva, samo radio svoj posao - u Zagrebu ga se nerado sjećamo.

Sjećate li se Faustina Asprille?

Mnogi ga vide kao jednog od najboljih napadača devedesetih, a pogotovo ga pamte Dinamovi navijači s obzirom da je Kolumbijac 1997. s moćnim Newcastleom došao u Zagreb i ''kroz iglene uši'', nakon gola Temurija Ketsbaije u produžecima, prošao u grupnu fazu Lige prvaka. Tad je Asprilla bio i strijelcem vodećeg gola iz najstrože kazne.

Ovaj osebujni Južnoamerikanac volio je živjeti život punim plućima, a bio je članom fenomenalne generacije Kolumbije iz prve polovice devedesetih, zajedno s Carlosom Valderramom, Adolfom Valencijom, Freddyjem Rinconom i drugima, a ovu je momčad sâm Pele označio kao prvog favorita Svjetskog prvenstva 1994. u SAD uoči turnira. Razlog tome su bile odlične predstave Kolumbije u južnoameričkim kvalifikacijama u kojima je ova momčad, između ostalog, uništila Argentinu usred Buenos Airesa s 5:0, a Asprilla je bio dvostrukim strijelcem.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F644173372355634&width=500" width="500" height="506" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Ovih dana se slavni napadač javio i kratko prokomentirao aktualne transfere i zbivanja na nogometnom tržištu, a napose se za Gazzettu dello Sport osvrnuo na transfer Šveđanina Dejana Kuluševskog iz njegove bivše Parme u Juventus:

„Kažete Kuluševski u Juve za 44 milijuna eura. On je talentiran dečko, ali kako se danas cijene kreću, ja bih vrijedio 300 milijuna.“, s osmijehom na licu izjavio je poslovično šarmantni Asprilla.

Napredak je ovo u odnosu na vrijeme od prije skoro dvije i pol godine kad je za Tuttomercato izjavio da bi ''danas'' (odnosno tada) ''vrijedio 200 milijuna eura''.

Eto kako se Kolumbijac igra vremeplova i sâm sebi korigira imaginarnu cijenu na tržištu kad bi bio aktivan. Tko zna, možda Transfermarkt u nekom trenutku uvede simulacije kretanje vrijednosti umirovljenih igrača u današnjem kontekstu mercata.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="it" dir="ltr">Asprilla su Kulusevski: &quot;Se lui costa 44 milioni, allora io ne valevo 300&quot;: Nel corso della lunga intervista concessa alla Gazzetta dello Sport, l&#39;ex attaccante gialloblù Faustino Asprilla ha parlato, tra le altre cose, anche del gioiellino svedese del… <a href="https://t.co/cSP3YCSq9a">https://t.co/cSP3YCSq9a</a> <a href="https://t.co/Lm6awFBapv">pic.twitter.com/Lm6awFBapv</a></p>&mdash; ParmaLive (@ParmaLiveTweet) <a href="https://twitter.com/ParmaLiveTweet/status/1250400115811966977?ref_src=twsrc%5Etfw">April 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Faustino AsprillatransferiParmaJuventusDejan KuluševskiKolumbijaKolumbijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti