Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Koliko će pauzirati Petković i kad bi se trebao vratiti?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 08:15

Razumljivo je da je Dinamov napadač želio ići u reprezentaciju i nadao se bržem oporavku, ali nelogično da ga je Dinamo pustio, ako je bilo izvjesno da neće igrati ni protiv Turske

Bruno Petković nije više s reprezentacijom, vratio se već ranije u Zagreb i neće konkurirati za utakmicu s Turskom. Ozljeda koju je zaradio u utakmici s Rijekom, a radi se o istegnuću ligamenta u koljenu, ipak je dovoljno teška da bi se Petković na vrijeme oporavio.

"On će neko vrijeme biti izvan terena, mislim da sljedećih sedam-osam dana neće biti spreman.", rekao je u Splitu izbornik Zlatko Dalić.

A prema infromacijama Germanijaka, Petkovića očekuje još 10-15 dana oporavka, propustit će sigurno utakmice protiv Gorice u subotu, onda i onu protiv Šibenika u polufinalu Kupa (5. travnja), a možda bi mogao biti spreman za dvoboj s Lokomotivom u idućem kolu. Ako ne tada, za susret protiv Slavena Belupa 15.travnja više ne bi trebao biti upitan. Kao što vidimo iz priloženog, kod Petkovića se ne radi o dan ili dva razlike, o nekakvoj utrci s vremenom, radi se o ozljedi za koju je odmah bilo jasno da će iziskivati oporavak dulji od reprezentativne stanke. Naravno, sam igrač imao je želju doći u kamp reprezentacije, razumljivo je da se nadao da bi se do Turske mogao nekako oporaviti, ali, s druge strane, gledajući iz klupskog kuta, nelogično je da ga je Dinamo pustio, ako su u Maksimiru odmah bili svjesni da se neće tako brzo oporaviti i zaigrati u Bursi. U takvim slučajevima klubovi uvijek gledaju svoje interese i igrače ostavljaju pod paskom svojih liječnika i fizioterapueta. No, očito u Maksimiru nisu željeli spustiti rampu Petkoviću, znaju što znači biti u reprezentaciji, a imali su, vjerojatno, i povjerenje u liječničku službu Vatrenih, čija profesionalnost apsolutno nije upitna i koja je Petkovića sigurno dobro tretirala.

Ipak, uvijek je bolje kad je ozlijeđeni igrač pod kontrolom u klubu, jer tu ostaje nakon reprezentativne stanke, tu je pod okom svojih klupskih ljudi, koji najbolje mogu pratiti njegovo zdravlje, reagirati i po potrebi mijenjati način rada te optimalno tempirati njegov oporavak. Ali, sad je to voda ispod mosta, snaći će se Dinamo nekako bez Petkovića te dvije ili tri utakmice, od kojih je samo ona u Šibeniku krucijalna, valjda se ništa neće dodatno zakomplicirati.



Tagovi

Bruno PetkovićGNK DinamoHrvatska nogometna reprezentacijaAnte ČačićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti