REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Klopp: "Trebala nam je jedna ovakva pobjeda, naši navijači su to zaslužili"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.02.23. | 09:15

Toliko željena tri boda su Redsima donijeli Cody Gakpo i Mohamed Salah.

Aktualni viceprvak Liverpool potpisao je jučer svoju prvu premierligašku pobjedu u 2023. godini i to baš u liverpulskom derbiju protiv davljenika Evertona. Toliko željena tri boda su donijeli Cody Gakpo i Mohamed Salah. Nije to bila briljantna predstava, na kakve su nas Redsi naviknuli zadnjih godina, ali Jürgenu Kloppu je ovo dalo malo mira. Istaknuo je to trener Liverpoola i na pobjedničkoj press konferenciji nakon utakmice.

„Olakšanje! To je glavni osjećaj nakon posljednjeg sudačkog zvižduka. Zadovoljan sam nastupom. Bilo je nužno odigrati onako kako želimo, a ne onako kako Everton želi. Morali smo biti agresivni, a mislim da u tome nismo pretjerivali jer nisu imali previše prekida iz kojih bi nam mogli zaprijetiti”, istaknuo je Klopp, pa dodao:

„Bili smo dominantni: brzo smo okretali stranu, znali što želimo s loptom u nogama i tjerali ih da trče za nama. Oba gola su stigla nakon kontranapada i jako mi se svidio način na koji smo ih zabili. Puno igrača je bilo uključeno u te golove. Kod oba gola smo imali tri opcije u kaznenom prostoru. Ovo je naša najbolja utakmica u posljednje vrijeme”.


Novinari su upitali Kloppa i je li uvidio na treninzima da bi mogao stići do pobjede?

„Definitivno, pokazali su odlučnost i jako dobro trenirali. Nije da su ranije loše trenirali, ali sada su konačno to pretočili na teren. Trening je i dalje baza svega: što bolje treniraš to ćeš bolje i izgledati na terenu. Trebala nam je jedna ovakva utakmica i ovakvo izdanje. Naši navijači su ovo zaslužili”.


Pohvalio je Klopp i strijelca Gakpa koji je na meti kritika otkako je ove zime stigao na Anfield i koji još nije pokazao sve ono što se od njega očekuje.

„Bio je jako dobar. Namjestio je i još neke prilike suigračima, poput one Nunezu. Radili su često faulove na njemu. Odigrao je jako dobro pod velikim pritiskom. Gol koji je zabio nije bio najteži za zabiti, ali to je pogodak o kakvom svaki napadač, koji dugo nije zabio, sanja. Oba pogotka su bila važna i za Gakpa i za Mohameda, znam da će im ovo pomoći u nastavku sezone”, podvukao je Klopp. (pz)



Tagovi

Premier ligaLiverpoolEvertonJurgen Klopp

Ostale Vijesti