REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Klopp: "Prije dva mjeseca je bilo nezamislivo da ćemo se boriti za Europu, a sada imamo priliku uloviti Ligu prvaka"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 09:09

Strateg Liverpoola oduševljen je preobrazbom svoje momčadi

Na krilima dvostrukog strijelca, 22-godišnjeg Curtis Jonesa i hat-trickom asistencija Mohameda Salaha, Liverpool je slomio Leicester na King Power stadionu i produžio svoj niz uzastopnih pobjeda na sedam. Bila je to poprilično uvjerljiva prezentacija zbog koje su se Redsi popeli do petog mjesta premierligaške ljestvice, s bodom manje i utakmicom više od trećeg i četvrtog Newcastlea, odnosno Man. Uniteda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Prije šest tjedana niti ja nisam vjerovao da je ovo moguće. Prije nam je nedostajalo dosljednosti u našem nogometu. Imali smo, a i dalje imamo samo jedan način da probamo uhvatiti Ligu prvaka – pobijediti u svim utakmicama. To je sasvim ludo, ali u takvoj se situaciji nalazimo. Ovaj drugi dio nije u našim rukama, naš je zadatak vršiti pritisak na momčadi ispred nas“, istaknuo je Jürgen Klopp, na čiju bi se momčad malotko okladio do prije samo mjesec dana…

No očito je kako su Redsi u finišu sezone pronašli formu za kojom su vapili cijele sezone, a jedini je problem što su s dobrim igrama krenuli koji mjesec prekasno. Doduše, na ruku bi im mogla ići činjenica da niti Newcastle niti United ne briljiraju u posljednje vrijeme pa bi se na Anfieldu iduće sezone ipak mogla slušati himna Lige prvaka.

„Bio sam u takvoj situaciji u kojoj se nadaš da će momčad koja te lovi izgubiti i u kojoj imaš taj pritisak na svojim ramenima. Imali smo takve slučajeve u prošlosti kada smo morali isključivo pobjeđivati. Isto očekujem od Newcastlea i Uniteda, ali naša ih forma drži na oprezu. Kvalificirali smo se za Europsku ligu i to je samo po sebi već dovoljno ludo“, podvukao je njemački stručnjak. (pz)



Tagovi

Premier ligaLiverpoolJurgen Klopp

Ostale Vijesti