Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Klafurić za Germanijak: Legija ima veliki pritisak uoči Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.08.21. | 08:00

Trener Slaven Belupa odveo je protivnika Dinama do dvostruke krune prije tri godine

Četiri boda s dva gostovanja kod Dinama i Osijeka koji nose ulogu pretendenata na naslov prvaka sjajan je ulov Slaven Belupa. Nazvali smo Deana Klafurića da čestitamo…

“Dogodila se i Lokomotiva, tako da ajmo spustiti loptu na zemlju”, iskusno će ovaj stručnjak koji je ovo ljeto preuzeo klupu “farmaceuta”. Nije imao previše vremena, ali vidi se njegov rukopis.

“Daleko je to od onoga kako ja želim da Slaven Belupo izgleda. Moja neka orijentacija je uvijek prema napadačkom nogometu, ali opet… Igrali smo protiv Dinama na Maksimiru i Osijeka na Gradskom vrtu gdje si jednostavno osuđen na defenzivu. Zadovoljan sam putem koji idemo, svjestan sam da će biti puno posla ali veseli me pozitivno okruženje koje imam u Koprivnici, disciplina momčadi, stručni stožer koji je izuzetno stručan i profesionalan. Vjerujem da je sve to zalog za sve ono lijepo što nas čeka u nastavku sezone”, priča nam Klafurić koji je igračima dao slobodan ponedjeljak nakon što se autobus iz Osijek u jutarnjim satima vratio u Koprivnicu. Bod na Gradskom vrtu je veliki uspjeh.

“Jako smo bili dobri defenzivno, borbeni, igrali smo taktički disciplinirano, slično kao i protiv Dinama. Imali smo i jasan plan prema naprijed, ali moram priznati kako je Osijek bio izvanredan u fazi obrane. Nismo nikako mogli dobaciti do zadnje trećine, nismo imali moć izlaska iz niskog bloka. Pred kraj utakmice je Osijek zaigrao s nekoliko ozbiljnih igrača koje je Bjelica uveo s klupe, krenuli su “va banque” i stvorili određeni pritisak ali koji su moji igrači uspješno riješili. Zadovoljan sam bodom i mislim da smo ga zaslužili”, dojam je stratega Slaven Belupa.

Potom smo razgovor prebacili na poljsku Legiju, klub koji je Klafurić odveo do dvostruke krune prije tri godine. Naravno, Legija nas zanima u kontekstu njihova ogleda s Dinamom u borbi za play off Lige prvaka.

“Da vam budem iskren, nisam ih previše pratio otkako su otišli Antolić i Vešović, odnosno Aleksandar Vuković koji je bio moj asistent koji je potom preuzeo klupu Legije. Zamijenio ga je Michniewicz o kojem ne znam puno. Od igrača koje sam imao pod kontrolom, tu je ta zadnja linija Legije jer igraju u sustavu 3-5-2. Dakle, Wieteska, Jedrzejczyk i Holownia koji je bio na posudbi i zapravo se radi o lijevom beku koji sada igra na poziciji lijevog stopera”.

Wieteska je iskusan igrač, jak u skoku i igri prema naprijed. Jedrzejczyk je kapetan i lider momčadi dok je Holownia jako brz. No, Klafurić nam više može reći načelno o Legiji koja igra pod velikim pritiskom.

“Prije svega, to je sjajno uređen klub, velik klub u Poljskoj i zaista nosim pozitivan dojam iz svojih dana u tom okruženju. Ono što smatram da je bitno za istaknuti je taj pritisak s kojim igraju. Imaju velika očekivanja oko plasmana u skupinu Lige prvaka i taj pritisak kreće od navijača, javnosti i uprave kluba i prenosi se na stručni stožer i igrače. Usporedio bih ga s pritiskom koji Hajduk ima od svojih navijača a to je jedna od slabosti Legije. Jednostavno, silna želja ne pretvara se u zanos i energiju već u uteg i onda su skloni greškama kao što je to bilo prošle godine protiv Omonije”.

Klafurić smatra kako je Dinamo favorit u dvostrukom srazu s Legijom ako će igrati na razini kvalitete koje ima u svlačionici.

“Dinamo je kvalitetniji i bolji, vjerujem da će to pokazati na travnjaku i proći Legiju. Ono na što se svakako moraju pripremiti jest ta atmosfera na stadionu u Varšavi. Njihovi navijači su čudo. Od koreografija kojima pristupaju u svakoj utakmici, do navijanja. Te njihove poruke kojima dojme koje su dubokoumne i pogađaju srž. Međutim, ima i jedna bitna stvar. Ako Legija ne vodi nakon pola sata, onda kreće pritisak navijača i nezadovoljstvo”, otkriva Klafurić koji nema dvojbe oko toga za koga će navijati u srijedu u Maksimiru.

“Ja sam Dinamovac, to nikada nisam krio iako imam silno poštovanje prema Legiji i uspomenu na sjajne trenutke koje sam proveo u Varšavi. Zaista želim da utakmica bude na jednoj visokoj razini jer znam da obje momčadi mogu pružiti dobar nogomet”, zaključio je naš sugovornik.


Tagovi

Dean KlafurićDinamo ZagrebLegiaSlaven Belupo

Ostale Vijesti