Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Kiša golova i kartona: Farmaceuti se vraćali nakon 0-2, Čop im ipak presudio iz penala, Kolarić dijelio opomene 'kao bombone'

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 16:51

Završena je prva utakmica ovog HNL kola nakon koje se Lokomotiva približila na minus dva Osijeku, a Slaven je unatoč trudu u nastavku ostao bez bodova

Slaven Belupo i Lokomotiva su otvorili 25. kolo HNL-a utakmicom u Koprivnici koja je na kraju završila pobjedom Lokomotive 3-2. Imali su Zagrepčani prednost nakon prvog dijela 2-0, ali su se Slavenaši vratili u nastavku no u 71. konačan rezultat na semafor je postavivo Duje Čop svojim drugim golom na utakmici i sedmim ove sezone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prva prava akcija na utakmici donijela nam je odmah gol. Duje Čop lijepo je primio loptu ubačenu s desne strane i postigao pogodak za 1-0, svoj šesti ove sezone. Od prve minute je svoju želju iskazao i mladi Feta Fetai koji je dobio priliku od prve minute u gostujućem sastavu, pokušao je i proigrati Čopa par puta, a na njemiu je i Agbekpornu 'požutio' već u 11. minuti.

Desetak minuta se utakmica malo primirila, a onda je u 20. minuti Međimorec zaradio žuti karton, da bi samo nekoliko sekundi kasnije zabio i autogol i tako poduplao prednost gostiju u 21. minuti na 2-0. Lopta je iz slobodnjaka išla na glavu baš Međimoreca, a on ju je u najboljoj namjeri na kraju umjesto preko gola ubacio iza leđa svog golmana. Osjetila je Lokomotiva krv pa krenula u potpunu ofanzivu. U 28. minuti odigrali su sjajnu akciju kada je Mudražija je s Leovcem odigrao dupli pas, a zatim pucao po golu, no Sušak je bio na pravom mjestu.

Dvostrukom zamjenom Roy Ferenčina je pokušao u 32. minuti spasiti situaciju. Boras i Agbekporu su morali van igre, a ušli su Adriano Jagušić i Daniel Štefulj. Štefulj je prešao na lijevu stranu, Bosec na svoju desnu u zadnjoj liniji domaćih. Nije to rezultiralo golom domaćina, ali su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela umalo dobili priliku iz kaznenog udarca kada je Patrik Kolarić pokazao karton Šotičeku, ali onda ga poništio nakon pregleda VAR snimke na poziv VAR sobe u kojoj je bio Ivan Bebek. Poništen je karton, a i penala nije bilo pa se na odmor otišlo s 2-0 za goste nakon 46 minuta igre koje su u potpunosti bile na strani Lokosa.


Zato su u nastavku domaćini preuzeli inicijativu od prve minute i u 47. minuti se zatresla mreža. Štrkalj je pogodio za smanjenje zaostatka na 2-1. Jagušić je ubacio u peterac, lopta se odbila i od gredu, a najbolje se snašao Štrkalj koji je iz blizine zabio svoj šesti pogodak ove sezone. U 64. minuti vidjeli smo i izjednačenje. Murić je izveo korner, a najviši je u skoku bio Bujar Pllana koji je pospremio loptu u mrežu za 2-2.

U utakmici punoj žutih kartona, jedan od 'nagrađenih' je u 70. minuti potao i Bosec kojemu je ovo treći žuti i neće moći igrati u utakmici s Dinamom koja u idućem kolu čeka Farmaceute. Minutu kasnije, novo uzbuđenje - Pllana je srušio Mudražiju u šesnaestercu i Kolarić pokazao na bijelu točku s koje je precizan bio Duje Čop za povratak vodstva Lokomotivi. I Čop je pred kraj susreta završio zbog ometanja vratara u bilježnici Patrika Kolarića koji već dugo nije imao ovako strog kriterij. Možemo samo slutiti je li to zbog silnih napada na suđenje u domaćoj ligi posljednjih dana i hoće li netko izvlačiti kakve snimke s ove utakmice, iako sumnjamo. No silni prekidi donijeli su minimalno pet minuta nadoknade, a službeni spiker podizao je atmosferu u Koprivnici i pozivao jednu od najomiljenijih navijačkih skupina, bez obzira za koga navijate - Podravske štuke - na podršku domaćim igračima.


SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 2-3

Strijelci: 0-1 Čop (5.), 0-2 Međimorec (21., ag), 1-2 Štrkalj (47.), 2-2 Pllana (64.), 2-3 Čop (71., 11m)

Stadion: Ivan Kušek-Apaš, Koprivnica

Sudac: Patrik Kolarić, Luka Pajić, Željko Bučar i četvrti sudac Marino Majstorović, VAR Ivan Bebek, AVAR Jerko Crnčić.

Žuti kartoni: Agbekpornu 11., Međimorec 21., Bosec 70., Pllana 71., Mioč 71./ Canjuga 36., Čop 89., Šubarić 93., Kalaica 94.

Crveni kartoni: -

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, Pllana, Međimorec, Boras (od 33. Štefulj) - Agbekpornu (od 33. Jagušić), Liber - Murić (od 81. Šuto), Mioč , Šakota (od 46. Nongoh) - ŠtrkalJ

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Šubarić - Bartolec, Kalaica, Matić (od 75. Žilinski), Leovac - Marić, Fetai (od 75. Bošković) - Šotiček, Mudražija, Canjuga (od 62. Kastrati) - Čop





Tagovi

Slaven BelupoLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNL

Ostale Vijesti