REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Na Poljudu sudi Hrvatskoj drag arbitar, Vatreni kod njega nikad nisu izgubili

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.09.21. | 16:57

S našom se reprezentacijom dosad susreo dvaput

Susret 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. između Hrvatske i Slovenije, koji se sutra od 20:45 igra na Poljudu, sudit će iskusni Francuz Clement Turpin. 39-godišnjak je ove sezone odradio dvije utakmice Lige prvaka i jedan dvoboj francuskog prvenstva, a ni hrvatska reprezentacija nije mu nepoznanica.

Vatrenima je, naime, dosad sudio dvaput. Prvo u studenom 2015., kada je naša reprezentacija u sklopu prijateljskog ogleda gostovala kod Rusije u Moskvi. Pobijedili smo s 3:1, a za preokret su nakon pogotka Smolova za domaćine zabili Nikola Kalinić, Brozović i Mandžukić.

Francuski dijelitelj pravde, koji je FIFA-in sudac od 2010., s "kockastima" se drugi put susreo na kraju borbe za plasman na EURO 2020. Sudio je u posljednjoj utakmici kvalifikacija protiv Slovačke na Rujevici, u kojoj su naši predstavnici slavili istim rezultatom – 3:1. Tada su nam pobjedu donijeli strijelci Vlašić, Petković i Perišić.

Baš smo neki dan minimalno svladali Slovake i sada smo drugi na tablici s 10 bodova u pet utakmica. Isto imaju prvi Rusi, a Slovenci koje dočekujemo treći su sa sedam bodova.



Tagovi

Hrvatskakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti