REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Katalonski Mundo Deportivo vrišti: Kontroverzni kartoni potkopali Gironu uoči Bernabéua!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 11:54

Osim nereda s poništenim golom, katalonska momčad gubi igrače Yangela Herreru i Blinda te svog trenera Míchela za okršaj protiv Real Madrida sljedeće subote

Nije samo pogodak Yangela Herrere koji je poništen spriječio Gironu da pobijedi Real Sociedad i vrati privremeno vodstvo na ljestvici španjolskog prvenstva uoči madridskog derbija, već i posljedice drugih kontroverznih akcija, u ovom slučaju kartona, koje potkopavaju Katalonce, gle slučajnosti, baš uoči utakmice sljedeće subote na Santiago Bernabéu protiv Real Madrida, piše Mundo Deportivo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon onoga što se dogodilo protiv Baska, i osim velikog iznenađenja u odlukama različitih sudačkih odbora, ni Yangel Herrera ni Daley Blind neće moći nositi kratke hlače na Chamartínu. Obojici je pokazan žuti karton i suspendirani su jer su im to pete javne opomene. U međuvremenu, Míchel neće sjediti na klupi obnovljenog Merengue Coliseuma nakon što je isključen s izravnim crvenim kartonom. No, krenimo redom, kako piše katalonski sportski dnevnik iz Barcelone, Mundo Deportivo.

Žuti karton za Yangela

Karton koji je Venezuelanac dobio stigao je u 88. minuti kada je prekinuo kontranapad Real Sociedada. "Zbog nesmotrenog obaranja protivnika u borbi za loptu", napisao je sudac Gil Manzano u zapisniku.

Žuti karton za Blinda

U slučaju Blinda, sudac je izjavio sljedeće: "Kada je utakmica završila, dobio je žuti karton jer mi se više puta obraćao tehničkim primjedbama." Kao što je Míchel otkrio na konferenciji za novinare, središnji branič je "pitao na engleskom zašto je dodao samo dvije minute. Izbacivanje je pretjerano."

 Crveni karton za Míchela

Što se tiče trenerova crvenog kartona, on je stigao u 88. minuti "zbog napuštanja tehničkog prostora protestirajući više puta očitim gestama protiv jedne moje odluke". Míchel je protestirao zbog prekršaja nad Savinhom. "Protestirao sam, da budem iskren, ali naravno da je to prekršaj. Nisam nikoga omalovažavao i dobio sam isključenje što me jako ljuti", rekao je nakon toga trener.

Kontroverzni poništeni gol

Drugi problem bilo je poništenje pogotka Yangela Herrere. Njegov udarac glavom u mrežu poništen je zaleđem Savinha koje se dogodio 37 sekundi ranije i između kojeg je bilo drugih napada. Brazilac je bio taj koji je asistirao.

Ovako je to objasnio Míchel: "Tri igranja s promjenom posjeda. Jasno je da se radi o pogrešci VAR-a. Ako ima drugog i trećeg igranja, VAR se ne bi trebao uključiti."

Eto, dakle, uvida što se sve događa u Španjolskoj oko suđenja. Nikad mira, bilo VAR-a ili ne bilo VAR-a, uvijek će biti optužbi da je na djelu – prevara…

Navijači Girone su, pak, odmah po poništenim golu u 25. minuti, a još glasnije nakon Michelova isključenja, posprdno vikali ono što inače ponosno pjevaju navijači Reala: "Asi, asi, asi gana Madrid" ("Ovako, ovako, ovako pobjeđuje Madrid!". (G)



Tagovi

MichelGironaReal SociedadReal MadridSantiago BernabeuEl Mundo Deportivo

Ostale Vijesti