Katalonci kolo vode: Espanyol skočio na drugo mjesto Primere (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.11.18. | 22:48

Athletic tone prema drugoj ligi.

Espanyol je na domaćem terenu pogotkom Borje Inglesiasa na asistenciju Didaca Vile u 41. minuti došao do pobjede nad Athletic Bilbaom u posljednjoj utakmici 11. kola Primere.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/MLe7" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Ovom pobjedom Espanyol je skočio na drugo mjesto ljestvice s tri boda manje iza gradskog rivala Barcelone, a Athletic je pao na 17. mjesto s bodom više od zone ispadanja.

Zanimljivo, Athletic je uz Barcu i Real jedini klub koji nikada nije ispao su Segundu, dok su Espanyolu najveći uspjesi u povijesti kluba osvajanje četiri Kupa kralja, druge lige i dva finala Kupa UEFA, dok mu je najveći uspjeh u Primeri treće mjesto koje je ostvario tri puta u povijesti. Tako da će Espanyol, ako ostane na drugom mjestu, ostvariti najveći uspjeh što se tiče plasmana u prvoj ligi.

No, iako iza nas nije prošla niti trećina sezone, Kataloncima će u narednim danima, možda i tjednima, sigurno biti lijepo gledati tablicu prvenstva Španjolske…

(Foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti