REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Kapetan Furije nakon Katara neće nazad u Barcelonu već ostaje na Bliskom istoku?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.11.22. | 09:12

Izbornik Nizozemske Louis van Gaal je najavio takav ishod na konferenciji za medije još prije nekoliko dana.

„Busquets će otići iz Barcelone, a Frenkie će napokon dobiti svoje mjesto u momčadi. On je najbolji na mjestu šestice. Svaki put kad igra na tom mjestu, on će biti jedan od najboljih igrača na terenu“, rekao je na konferenciji za medije Louis van Gaal krajem prošlog tjedna. Njegove riječi mnoge su zainteresirale, jer o mogućem odlasku Busquetsa iz Barcelone priča se već neko vrijeme, a izgleda kako je to sada realnije no ikada prije.

Sergio Busquets je kapetan Furije i Barcelone. Osvojio je sve što jedan nogometaš osvojiti može, kako s klubom, tako i reprezentacijom, stoga ne iznenađuje da bi posljednje dvije – tri sezone u karijeri najradije proveo negdje gdje će 's pola gasa' i dalje biti među najboljima na terenu. Kako vrijeme odmiče, prima sve više kritika na račun svojih igara u dresu Barcelone, kluba čija je postao živuća legenda. Po broju nastupa, Busquets je trenutno na trećem mjestu svih vremena u Barceloni. Još četiri utakmice mora odraditi kako bi došao do broja 700, a više utakmica od njega skupili su tek Lionel Messi (778) i Xavi (767).

Prema informacijama španjolskih i turskih medija, kapetan Furije i Barcelone navodno je veoma blizu transfera u Saudijsku Arabiju. Ne bi to bilo nešto neviđeno, Iniesta već godinama igra u Japanu, Xavi je posljednje igračke dane proveo u Kataru, stoga bi i Busquets mogao njihovim stopama.

No, kako se piše da su Saudijci za Busquetsa spremni izdvojiti koliko god novaca bude potrebno (što i nije neko veliko iznenađenje), isto tako se piše kako bi 34-godišnji veznjak radije karijeru nastavio u SAD-u. Što će se na kraju dogoditi, u ovom je trenutku teško predvidjeti, ali postoji mogućnost da se po kraju SP-a više ne vrati u Barcelonu. Doduše, na prvu to djeluje pomalo nerealno, ali ako je Pique naprasno odlučio reći 'zbogom', zašto se na isti način od kluba ne bi oprostio i Busquets?

Imena klubova se ne spominju, ali izgleda kako je Busquetsov put u Barceloni stigao do kraja. Prvi su otišli Puyol i Valdes, zatim Xavi i Iniesta, Messi je prošlog ljeta prešao u PSG, a ranije spomenuti Pique je nedavno okončao igračku karijeru. Izgleda kako je došlo vrijeme za neke nove klince… (I.A.S.)


Tagovi

Sergio BusquetsŠpanjolskašpanjolska nogometna reprezentacijaMLSSaudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti