Kaos u Sarajevu: Rat Hordi Zla i poljskih huligana, više osoba teško ozlijeđeno! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.07.15. | 09:10

Čim je obavljen ždrijeb 2. pretkola Lige prvaka, bilo je jasno da bi ogled Sarajeva i Lech Poznana mogao donijeti probleme s navijačima. Nažalost, crne slutnje su se obistinile.

Sarajevo je sinoć bilo prava ratna zona! Na nekoliko lokacija u gradu došlo je do više tučnjava između pripadnika Hordi Zla i navijača Lech Poznana, koji su na huliganskoj sceni poznati kao iznimno agresivni i brutalni.

Sve je počelo u samom centru Sarajeva, kod Begove džamije, nešto iza 20 sati. Manja grupica Poljaka navodno je provocirala uzvicima „Ovo je Srbija“, pa ih je napalo tridesetak domaćih navijača. Jedan 21-godišnjak iz Poljske završio je u bolnici s ozljedama desne šake i glave, ali je brzo pušten. U tučnjavi je, čini se, korišten i suzavac, jer je jedna starija gospođa zatražila medicinsku pomoć.

Kada su očito čuli što se dogodilo njihovim kolegama, ostatak poljskih huligana odlučio je „odgovoriti“ Hordama Zla u sarajevskom predgrađu Vogošća. Počeli su divljati i paradirati po ulicama, a najveći sukob izbio je u blizini hotela u kojem su Poljaci bili smješteni. Navodno je predvorje hotela demolirano, a neslužbeno se doznaje kako je oštećeno i vozilo hitne pomoći, te da je zapaljen jedan automobil i demoliran autobus Poljaka.

Sukobi u Vogošći trajali su više od sat vremena, a smirili su se tek poslije ponoći kada su se Poljaci odlučili samoinicijativno vratiti u hotel. Na ulice je izašla i specijalna policija, ali na snimkama se može vidjeti kako su hodali nekoliko stotina metara iza poljskih huligana, kao da ne žele primijeniti silu.

U sukobima je sudjelovalo stotine navijača, a Radio Sarajevo piše kako je 18 osoba ozlijeđeno u neredima u Vogošći. Nažalost, troje navijača je na Kliniku urgentne medicine zaprimljeno s teškim ozljedama.

S.E. (1984) i Z.A. (1999), obojica državljani BiH, imaju teške ozljede glave, a H.E. (1995), također državljanin BiH, zadržan je zbog višestrukih kontuzija.

Prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Lech Poznana na rasporedu je večeras od 21.00 na Koševu. Tijekom dana u prijestolnicu BiH trebalo bi doputovati još nekoliko stotina Poljaka.


Tagovi

HuliganiNavijačinavijačiLech PoznanSarajevo

Ostale Vijesti