PHIL NOBLE
PHIL NOBLE

Kaotičan prijelazni rok u Barceloni: Dembelea nitko ne želi, propao transfer Ajaxovog beka, a isto se događa i s Aubameyangom?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 20:10

Kaos u ‘Ponosu Katalonije’ se nastavlja.

Nakon što je Barcelona danas registrirala Adamu Traorea za nastup u španjolskoj La Ligi u katalonskom velikanu očekivali su završetak prijelaznog roka u velikom stilu. No, isti bi mogao završiti totalnim debaklom!

Prvo je krenulo sve po zlu nakon što se klub nije uspio riješiti neželjenog Ousmanea Dembelea. Iako njegov odlazak još nije isključen, sve je manje ostalo vremena da će se do kraja dana riješiti pitanje njegove nove sredine. Posljednja nada za odlazak sada već ne više toliko mladog Francuza bio je PSG. No, klubovi i igrač se nisu uspjeli usuglasiti po pitanju transferne odštete i plaće te se Dembele vratio u trening kamp Barcelone.

Posljednji pokušaj oko dovođenja Nicolasa Tagliafica iz Ajaxa također je propao. Barcelona je htjela dovesti argentinskog reprezentativnog lijevog beka na posudbu, no kako 29-godišnjem Argentincu ugovor ističe na ljeto 2023., nizozemski prvak želi ga pošto-poto prodati kako bi nešto i zaradio na igraču kojeg je 2018. za četiri milijuna eura doveo iz Independientea. Kako Barcelona nema novaca za njegovu odštetu (procjena oko 15 milijuna eura), propao je i taj transfer.

Barcelona se sada okreće njegovim alternativama, Juventosovom Alexu Sandru, Cesaru Azpilicueti iz Chelseaja ili Valencijinom Joseu Gayu. No vremena je sve manje, a Barcelona još nije dovela prijeko potrebnog lijevog beka...

A onda je cijela situacija doživijela potpuni kaos, sada već sve izglednijim propadanjem prelaska Pierrea Emerickea Aubameyanga iz Arsenala na Camp Nou. Napadač iz Gabona stigao je danas u Barcelonu kako bi zaključio prelazak u Blaugranu. Trebao je samo proći liječnički pregled, no, onda je došlo do nove zavrzlame.

Barcelona nije htjela ‘pokriti’ ogromnu Aubameyangovu plaću koju prima u Arsenalu (oko 400 tisuća funti tjedno), a to je uvjet da ga Arsenal pusti na Camp Nou.

“On ima familiju u Sitgesu, gradu blizu Barcelone. On bi isto htio doći u Barcelonu da bude što bliže obitelji. Trenutno je situacija komplicirana, ali i dalje postoji nada da ćemo ga dovesti”, rekao je danas Joan Laporta u razgovoru s novinarkom Mundo Deportiva, naglasivši da je situacija s Dembeleom ‘'također komplicirana'’.

Prijelazni rok približava se kraju, a u Barceloni, čini se, vlada potpuni kaos.


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangBarcelonaArsenal

Ostale Vijesti