REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Kaos u Marseilleu: Tudorov nasljednik Marcelino je bivši, Longorija ponudio ostavku!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.09.23. | 16:13

Zna se i tko će voditi utakmicu protiv Ajaxa, dok je s druge strane peticiju da predsjednik ostane u klubu potpisalo više od 30 000 ljudi

Dan prije utakmice s Ajaxom, Marseille je ostao bez trenera. Nakon samo sedam utakmica na klupi, Španjolac Marcelino napustio je klupu kultnog francuskog kluba. Zbog neuspješnih kvalifikacija za Ligu prvaka, u koje se Marseille nije plasirao budući da je u tom trenutku za njih prejak bio grčki Panathinaikos, pritisak navijača postao je neizdrživ već nakon mjesec dana otkako je Španjolac stigao na mjesto koje je prije njega upražnjavao Igor Tudor. Iako u prvenstvu OM gura korektno (dvije pobjede i tri remija u pet uvodnih kola), navijači se s time ne slažu te su prošlog tjedna prvo zatražili sastanak s predsjednikom, a nakon što njegovo objašnjenje za trenutnu situacije nisu prihvatili, na oštar način su od Longorije zatražili da podnese ostavku i napusti klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Po francuskim se medijima moglo pročitati da su ultrasi Longoriji prijetili smrću, zbog čega je on vlasniku kluba, Franku McCourtu, ponudio svoju ostavku. No, on ju još uvijek nije prihvatio, želja mu je zadržati predsjednika, ali izgleda kako je samo pitanje kad će izgubiti tu bitku.

Marcelino je već spakirao svoje stvari te zajedno sa svojim stručnim stožerom napustio klub. Što se tiče Longorije, odluka još uvijek nije donesena, ali iako ultrasi kluba znaju biti prilično uvjerljivi, dosad je peticiju da Španjolac ostane predsjednik kluba potpisalo više od 30 000 ljudi.


No, budući da je Marcelino bivši, a njega je doveo baš Longoria, to znači da je odlazak aktualnog predsjednika samo pitanje dana. Ili sata.

Marseille je ljetos potrošio 72 milijuna eura na pojačanja, a posebno se ističu dolasci Ndiayea (17 milijuna eura), Lodija (13 milijuna eura), Sarra (13 milijuna eura) i Malinovskog (10 milijuna eura) od kojih se očekivalo da bez većih problema nadomjeste odlaske Guendouzija, Suárez, Tourea, Milika, Kolašinca, Sancheza, Kolašinca i Payeta. Iako je još uvijek prerano za neke ozbiljne zaključke, ako se pita navijače, novi igrači već sada u tome nisu uspjeli te su i oni, poput Marcelina i Longorije, također ‘na picku’…

Iako rezultati nisu baš toliko loši (s tim da je ispadanje iz Lige prvaka priličan neuspjeh), navijači nisu imali ni trunke razumijevanja budući da su prije početka sezone bili uvjereni kako se ove sezone može ‘napasti’ PSG koji je ostao bez Messija, Neymara i ostalih megazvijezda te nakon 14 godina čekanja vratiti naslov prvaka Francuske na Velodrome.

Utakmicu protiv Ajaxa, koja je na rasporedu ovog četvrtka s početkom u 21 sat, vodit će ‘klupski vojnik’ Jacques Abardonado koji je od početka sezone bio jedan od pomoćnika Marcelina, a u Tudorovom mandate je radio kao pomoćni trener u Marseilleovoj drugoj momčadi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Pablo LongoriaMarcelinoMarseilleOlympique Marseille

Ostale Vijesti