REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Kaos u Francuskoj: Navijači divljali u Nici, početak utakmice je pomaknut

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 19:25

Sukobili su se Nijemci i Francuzi

Tisuće navijača Kölna stiglo je na Azurnu obalu koja se zacrvenila u bojama njemačkog kluba. I sve bi bilo u redu i igrači Nice i Kölna već bi bili na centru terena i spremali se za dvoboj prvog kola Lige konferencija da bundesligaši nisu počeli stvarati kaos u Allianzu Stadion Rivijera. Napustili su dio tribine namijenjen gostima i krenuli u otvoreni sukob sa suparničkim navijačima, koji su također bili raspoloženi za provociranje i pripremu tučnjave. Zbog toga je odgođen početak dvoboja momčadi koje se nalaze u istoj skupini D s Partizanom i Slovackim.

Ultrasi bundesligaša napravili su uvertiru za ono što se događa na stadionu u Nici tijekom poslijepodneva demolirajući nekoliko lokala u centru grada. Gradonačelnik Nice, Christian Estrozi , i njegov zamjenik, Pierre-Paul Leonelli , prosvjedovali su na Twitteru , pitajući se je li disciplina doista osobina koja karakterizira njemački narod.

“Žalim zbog nepristojnog i skandaloznog ponašanja navijača Kölna i nedostatka poštovanja prema gradu koji ih je primio na velikodušan i bratski način. Klubu iz Kölna poslat ćemo fakture vezane uz štetu i čišćenje javnih površina" , rekao je gradonačelnik.

Prema posljednjim informacijama, novi termin za početak dvoboja je 19.40 sati, ali ukoliko bude novih incidenata utakmica se neće igrati, a UEFA će naknadno odrediti novi termin.

Konferencijska liga, grupna faza, 1. kolo:

Grupa A

Fiorentina – Riga

Heart of Midlothian – Bašakšehir

Grupa B

Anderlecht – Silkeborg

West Ham – FCSB, 21.00

Grupa C

Austria Beč – Hapoel Be'er Sheva

Villarreal – Lech

Grupa D

Slovacko – Partizan

Nice – Köln

Grupa E

Vaduz – Apollon Limassol, 21.00

Dnjipro-1 – AZ Alkmaar, 21.00

Grupa F

Molde – Gent, 21.00

Shamroock Rovers – Djugarden, 21.00

Grupa G

Ballkani – Cluj

Sivasspor – Slavia Prag, 21.00

Grupa H

Basel – Pjunik, 21.00

Slovan – Žalgiris, 21.00


Tagovi

Konferencijska ligaNiceKöln

Ostale Vijesti