Matko Begovic/PIXSELL
Matko Begovic/PIXSELL

'Kaos' na vrhu hrvatskog prvenstva: Četiri kluba u pet bodova razmaka

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 09:01

Dinamo i Square iskoristili posrtaje rivala.

Već smo dosadni sami sebi kada stalno ističemo kako je HMNL najuzbudljivije i najizjednačenije prvenstvo u Hrvatskoj, natjecanje u kojem 'svatko može pobijeiti svakoga', liga u kojem ne bi bila znanstvena fantastika kada bi, recimo, pretposljednji Osijek ili posljednja Uspinjača Gimka na kraju ušli u utrku za naslov prvaka države. Recimo to ovako, veće bi iznenađenje predstavljalo kada bi trenutno četvrti Osijek na kraju sezone osvojio naslov prvaka HNL-a, nego da trenutno pretposljednji Osijek osvoji naslov prvaka HMNL-a.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

To potvrđuje i jučer završeno kolo u kojem je osmi Vrgorac, a prije ovog kola pretposljednji, svladao lidera prvenstva Futsal Pulu ili recimo Torcida, koja je prije dva kola s 4-1 nadvisila prvaka Dinamo, a jučer je golovima Antonija Repića i Tonija Legčevića povela 2-0 u Dubrovniku protiv drugoplasirane momčadi ligi, ali su iskusniji Gospari su dvama pogocima Mara Đuraša te jednim Gordana Duvančića i Guilhermea uspjeli stići do preokreta i na kraju upisali zasluženu pobjedu.

Square, i dan ranije Futsal Dinamo (slavio u Osijeku 5-1), iskoristili su kiks Futsal Pule i međusobni remi Novog Vremena i Olmissuma (2-2) i skočili na diobu drugog mjesta.

Situacija na vrhu, pet kola prije kraja redovnog dijela sezone, je strašna. Futsal Pula i dalje je vodeća, ali s bodom prednosti ispred Squarea i Dinama. Novo Vrijeme ima tri boda manje od Pule, a Olmissum četiri. Prema tome, pet najboljih klubova prvenstva nalazi se u razmaku od četiri boda....

Vrlo je mala razlika između nositeljske i nenositeljske pozicije u doigravanju, ali i u borbi za samo doigravanje i borbu za ostanak. Naime, od 10 momčadi u ligi, osam ih ulazi u doigravanje (igra se prema NBA sistemu), deveti ide u Ligu za popunu HMNL, s tri najbolja kluba 1.HMNL (druge lige), a posljednja momčad ispada.

Kao i na vrhu, i u borbi za ostanak/doigravanje je prilični 'kaos'. Torcida je relativno sigurna sa 16 bodova, devet više od 10. Uspinjače, ali samo pet više od pretposljednjeg Osijeka, odnosno mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak u ligi. Crnica ima 12 bodova, Vrgorac i Osijek 11, a u najtežoj situaciji je zagrebačka Uspinjača Gimka sa sedam bodova. No, iako je riječ o bodovno najlošijoj momčadi lige, Uspinjača Gimka je proljetni dio prvenstva otvorila 6-1 pobjedom nad Vrgorcem, potom je odigrala 5-5 s Olmissumom i 2-2 s Crnicom, a do Novog Vremena u Makarskoj izgubila je s tijesnih 5-6. Tako da se i od zagrebačkog sastava očekuje puno toga do kraja sezone.

U igri je još 15 bodova, svako kolo sa sobom nosi jedan do dva derbija za prvo mjesto, kao i jedan do dva derbija u borbi za ostanak.

Nakon što završi reprezentativna pauza (Hrvatska igra dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije u sklopu priprema za dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu), prvenstvo se nastavlja 9. ožujka. Najveći derbi igra se u Omišu između petog Olmissuma i drugog Squarea koji ima samo tri boda više. Torcida će ugostiti Osijek, Futsal Pula posljednju Uspinjaču Gimku, Crnica Novo Vrijeme, a posljednja utakmica kola igra se u nedjelju 11. ožujka u Domu sportova II između Futsal Dinama i Vrgorca. (N.R.)



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti