Jed Leicester/Action Images
Jed Leicester/Action Images

Kao u filmu: Braća Boateng ponovno zajedno, vraćaju se u matični klub

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.06.21. | 19:19

Poznati Kicker piše kako je kako zasad ništa nije potpisano, ali da je konačan dogovor veoma blizu.

Karijere braće Boateng, KevinaPrincea i Jeromea, sve su samo ne slične. Potonji je veći dio karijere proveo u jednom klubu, Bayernu, čiji je član bio točno 10 godina, a ranije je branio boje samo još Manchester Cityja, HSV-a i Herthe. S druge strane, KevinPrince usprkos lutanju diljem pola Europe nije uspio pronaći svoje utočište u nekom klubu na dulje od tri godine, a najveći trag ostavio je u dresu Milana kojeg je nosio u dva navrata.

KevinPrince bio je veći potencijal, ali Jerome je taj koji iza sebe ima veću karijeru. Uostalom, dovoljno je samo reći da je u svojim najboljim danima bio jedan od ponajboljih braniča svijeta, a to da je iznimno kvalitetan vidi se i po tome da je za giganta kao što je Bayern skupio 363 utakmice u svim natjecanjima. Osim toga, 2012. godine proglašen je za njemačkog igrača godine, osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014. godine, dva puta Ligu prvaka, devet Bundesliga… Gotovo pa nevjerojatno.

Ako je KevinPrince, onda je Jerome – kralj. Šalu na stranu, ali KevinPrince uistinu nije napravio sve ono što se od njega očekivalo. Iako, ne može se reći da je imao 'lošu' karijeru…

Tottenham, Borussia Dortmund, Milan, Schalke, Eintracht, Barcelona i Fiorentina samo su neki od klubova čije je boje branio. Prošlu sezonu proveo je u Monzi, u Serie B došao je na poziv dvojca GallianiBerlusconi s kojima je surađivao u Milanu, ali nakon što klub nije uspio izboriti Serie A, odlučio je kako je vrijeme za promjenom sredine.

Spominjali su se razni klubovi. Od SAD-a, Bliskog istoka pa sve do Kine, nema kluba koji nije 'bacio oko' na KevinaPrincea. Ipak, on je ponovo sto posto fizički spreman, nije rekao svoju posljednju riječ na zelenim travnjacima, a njemački mediji danas su plasirali vijest kako je veoma izgledan njegov povratak u klub u kojem je započeo svoju karijeru.

No, ne bi se samo on trebao vratiti u Herthu, već bi s njim 'u paketu' trebao doći i mlađi polubrat Jerome. Jedan će dirigirati obrambenom linijom, drugi veznom, a napad… Eh, toliko ih ipak nema.

Kicker piše da je uprava dala zeleno svijetlo kako bi se krenulo u realizaciju dovođenja oba Boatenga u klub. Obojica bi se vratila kao slobodni igrači, a iako nisu u svojim najboljim godinama, sigurno bi bili od velike pomoći treneru Palu Dardaiju.

Hertha je lani podbacila. Iako se na pojačanjima nije štedjelo, sezonu su okončali na skromnom 14. mjestu. I to sa svega dva boda više od Kolna koji je onda u dodatnim kvalifikacijama jedva očuvao svoj prvoligaški status.

Navijačima berlinskog kluba dosta je čekanja. Posljednji naslov prvaka, vjerovali ili ne, osvojen je prije 90 godina. Točnije, naslov je završio u njihovim vitrinama posljednji put i sezoni 12/13., ali to je bio onaj 2. Bundeslige.

Jerome i Kevin – Prince sigurno nisu u stanju sami promijeniti krvnu sliku kluba, ali da bi njihovo iskustvo, a i kvaliteta, bilo od velike pomoći, o tome ne treba uopće razglabati.

Braća (odnosno polubraća) bi se tako mogla ujediniti u matičnom klubu nakon 14 godina. Baš kao i nekom filmu, da sve završi tamo gdje je i krenulo.


Tagovi

Jerome BoatengKevin-Prince Boatengnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti