Boateng @Reuters
Boateng @Reuters

Potvrđeno: Jerome Boateng na kraju sezone napušta Bayern

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 08.04.21. | 11:39

U klub je došao u ljeto 2011. godine za tek 13,5 milijuna eura.

Nakon Davida Alabe, potvrđen je odlazak još jednog senatora iz redova Bayern Munchena na kraju ove sezone. To je Jerome Boateng, potvrdio je u razgovoru za Sky nakon utakmice protiv PSG-a sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

Podsjetimo, Boateng je u Munchen stigao u ljeto 2011. za svega 13,5 milijuna eura iz Manchester Cityja iako je njegova tržišna vrijednost tada iznosila 15 milijuna eura. Boateng je dosad za diva iz Bavarske odigrao više od 350 utakmica (točnije, 355), a pritom je skupio 10 pogodaka i 25 asistencija.

Osim za Bayern i Manchester City, Boateng je igrao još za HSV i Herthu, dok je za reprezentaciju Njemačke skupio 76 nastupa (jedan pogodak).

„Bila je to zajednička odluka, a u nju su bili uključeni trener i vodstvo kluba. Objasnio sam sve Jeromeu, sve je razumio“, rekao je popularni Braco za Sky.

Boateng je u karijeri osvojio praktički sve što je mogao. 2014. godine bio je Svjetski prvak, dvije godine kasnije izabran je za najboljeg njemačkog igrača, a s Bayernom je osvojio osam Bundesliga, pet Kupova, dvije Lige prvaka i dva Svjetska prvenstva za klubove.


Tagovi

Jerome BoatengBayernHasan Salihamidžić

Ostale Vijesti