Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Kaneko: "Znam kakav je rivalitet s Hajdukom, a Hrvati su snažni i visoki pa se uzdam u svoju brzinu. Bruno bi u Japanu bio zvijezda"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.12.23. | 14:43

Dinamovu Japancu svidio se novi nadimak, požalio se na suparničke bunkere u HNL-u i otkrio da nije još s klubom pričao o otkupu ugovora

Simpatičan je taj Takuro Kaneko, Japanac je od anonimca vrlo brzo postao ljubimac publike, suigrača, trenera. Odličan i u pobjedi (3-0) protiv Ballkanija, nastavio je u kontinuitetu kvalitetno igrati. I bit će jedan od najvažnijih igrača i u nedjeljnom Derbiju s Hajdukom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Bilo nam je teško izboriti ovaj prolaz, pao nam je veliki teret s leđa, ali smo uspjeli prezimiti u Europi. Prvi dio europskih kvalifikacija nisam imao prilike pokazati sve što znam i mogu, tako da mi je drago što sam u nastavku europskog putovanja dao doprinos pozitivnim rezultatima Dinama", kaže Takuro Kaneko, koji je sretan zbog svojeg statusa, ali priznaje da nije svjestan da je postao ljubimac Maksimira.

"Ne znam hrvatski jezik pa ne mogu pročitati sve što se o meni piše u vašim medijima. Opet, osjećam podršku navijača, vidim da me podržavaju na tribinama, to mi jako puno znači i zahvalan sam im na tome. Zbog toga želim u svakoj utakmici dati sve od sebe, odužiti im se na takvoj podršci. Opet, bez obzira što ne znam jezik i do mene dolaze neke informacije, zato kao cijela momčad osjećam odgovornost prema navijačima, suigračima i rezultatu."

Sad slijedi taj Derbi, je li Kaneko uopće svjestan rivaliteta Dinama i Hajduka, važnosti pobjede?

"Da, jesam! Svjestan sam veličine ovog derbija, a Hajduk nam je i glavni konkurent u borbi za naslov prvaka. Igrao sam prošlu utakmicu u Splitu, osjetio o kakvoj se momčadi radi na suprotnoj strani. Ipak, mi tu utakmicu nismo bili dobri, možemo i moramo biti puno bolji."

Već je dobio nadimak "Šuriken iz Saitame", kako mu se sviđa?

"Haha, nemam problema s time, ako vas to veseli, zovite me tako."

Ima li u japanskoj ligi još igrača za Dinamo?

"Ne bih o imenima, ali japanski nogometaši su brži i niži, puno igrača igra u ligama petice, tako da svakako kod nas ima još igrača koji bi bili pojačanja za Dinamo. Koja je razlika između hrvatske i japanske lige? Hrvatski su nogometaši fizički snažniji i viši, pa takve nedostatke moram neutralizirati brzinom i tehnikom. I svi klubovi protiv Dinama igraju zatvoreno, a to u Japanu nije slučaj, tamo uvijek svi igraju na pobjedu."

A bi li neki igrač Dinama mogao danas biti zvijezda u japanskoj ligi?

"Bruno Petković!"

Je li već Dinamom razgovarao o budućnosti, hoće li klub otkupiti njegov ugovor?

"Nismo još išli tako daleko u našim razgovorima, ali možda se nešto o tome pričalo s mojim agentom, ne znam. Opet, tu sam na posudbi do kraja sezone, ima još puno vremena za takve stvari", završio je Kaneko uz pomoć prevoditelja Kena Sulimanovića.



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiTakuro KanekoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti