Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Kalkulacije: Dinamu bi pobjeda mogla osigurati prolaz, ni remi nije loš

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.10.23. | 07:57

Plavi imaju idealnu priliku danas potvrditi plasman u Elitnu rundu Lige prvaka ili doći na korak do nje

Prije početka Dinamove skupine Glavne runde Lige prvaka u futsalu, naznačeno je da će prvak Poljske Lubawa biti glavni konkurent Plavima za plasman u Elitnu rundu natjecanja. Dalje prolazi samo osvajač skupine, prema tome, današnji međusobni dvoboj, koji se u 19 sati igra u KC Dražen Petrović okarakteriziran je kao ključni za obje momčadi, budući da su prvak Švedske Örebro i crnogorski Titograd momčadi ipak nešto slabije kvalitete od prvaka Hrvatske i Poljske. No, prva utakmica prvog dana turnira priredila je jedno prilično iznenađenje. Titograd je golovima u razmaku od 40 sekundi preokrenuo Lubawu i došao do prednosti od 4-3, pet minuta prije kraja. Poljaci su se spasili autogolom Obradovića 34 sekunde prije kraja susreta i osvojili 'bod'.

Futsal Dinamo je, pak, puno ozbiljnije shvatio Örebro i 'razmontirao' švedskog prvaka s čak 8-1, a dojam je da je utakmica mogla završiti i uvjerljivije po Dinamo. Plavi ključni današnji dvoboj dočekuju puni samopouzdanja, a Poljaci 'nabrijani' kako bi isprali gorak okus prve utakmice. Dinamo bi s pobjedom u potpunosti izbacio glavnog konkurenta za drugi krug iz natjecanja, a u slučaju da Titograd ne pobijedi Örebro, hrvatski prvak bi osvojio skupinu i prije zadnjeg kola koje se igra u petak, također u KC Dražen Petrović.

U slučaju pobjede Dinama i Titograda, iz igre bi ispali Lubawa i Örebro, a Dinamo u posljednjem kolu ne bi smio izgubiti od prvaka Crne Gore. U slučaju remija, Futsal Dinamo danas ne bi osigurao prolaz, te bi mu u posljednjem kolu za prolaz bila potrebna pobjeda protiv Titograda koji je prije početka turnira okarakteriziran kao možda i najslabija momčad skupine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, u slučaju poraza od Lubawe, Dinamo bi si prilično zakomplicirao situaciju, budući da bi prvak Poljske tada imao bod više od Dinama, a u posljednjem kolu bila bi im dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Örebroa za prolaz dalje, do Futsal Dinamo više ne bi ovisio sam o sebi.

Prema tome, Dinamu je danas ključno pobijediti. Trijumf bi hrvatskog prvaka odveo u drugi krug ili bi ga doveo na korak do istoga. No, niti remi ne bi bio loš, odnosno, Plavi bi u tom slučaju i dalje imali sve u svojim nogama te bi ih samo pobjeda.

Bad Blue Boysi jučer su pohodili dvoboj, ali nisu navijali zbog iznenadne smrti Mislava Vučetića 'Kurea' (41) jednog od najistaknutijih člana zagrebačke navijačke skupine. U kutu velikog transparenta BBB-a bio je crni flor, kojeg su nosili i igrači Dinama oko desnog rukava. BBB, pred kojima je iznimno sadržajan period budući da GNK Dinamo u četvrtak dočekuje Viktoriju Plzen, bi danas trebali navijati, što će biti dodatni vjetar u leđa Plavima u borbi protiv najvećeg konkurenta skupine.

Kalkulacije:

Pobjeda Futsal Dinama i pobjeda ili remi Örebroa - Dinamo prolazi

Pobjeda Futsal Dinama i pobjeda Titograda - Dinamu treba najmanje remi u posljednjem kolu protiv Titograda

Remi Futsal Dinama - Dinamu treba pobjeda u posljednjem kolu

Poraz Futsal Dinama - Dinamu treba pobjeda u posljednjem kolu te kiks Lubawe protiv Örebroa



Tagovi

Matija ĐulvatFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsal Liga prvaka

Ostale Vijesti