Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Đulvat: "Danas nas očekuje utakmica za prolaz, Poljaci će biti napaljeni, ali vjerujem da smo bolji"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.10.23. | 07:35

Dinamov trener i strijelac dva pogotka u prvoj utakmici Lige prvaka prokomentirali su uvjerljivu pobjedu svoje momčadi.

Futsal Dinamo na impresivan je način otvorio svoj povijesni nastup u Ligi prvaka. U prvoj utakmici skupine Glavne runde Lige prvaka, koja se od 24. do 27. listopada igra u KC Dražen Petrović, Futsal Dinamo svladao je prvaka Švedske Örebro s čak 8-1. Komentar na utakmicu dao je trener Futsal Dinama, ujedno i izbornik reprezentacije Švedske, Matija Đulvat.

"Uspješno smo odradili prvu utakmicu u Ligi prvaka, ušli smo možda s malim grčem, bili smo nervozni, ali dobro nam se otvorili i na kraju smo zasluženo pobijedili. Žao mi je malo jer su Šveđani u drugom dijelu pokušali umrtviti utakmicu uvođenjem golmana igrača, to nam je oduzelo možda malo više energije. Sve u svemu dobar početak, dobra uvertira u natjecanje".

Večeras u 19 sati Plavi dočekuju poljsku Lubawu koja je u prvom kolu neočekivano izgubila dva boda odigravši 4-4 s Titogradom iz Podgorice. Dinamo bi s pobjedom nad glavnim konkurentom za prvo mjesto mogao i teoretski osigurati Elitnu rundu u koju prolazi samo pobjednik skupine.

"Danas nas očekuje utakmica za prolaz. Poljaci su se jučer malo više čuvali i to im se odbilo o glavu. Mi nismo htjeli ništa prepuštati slučaju, ispoštovali smo igru i protivnika. U svakoj utakmici u Europi ideš po pobjedu, posebno jer igramo protiv momčadi koji su prvaci svojih država i imaju veliko samopouzdanje. Poljaci će sigurno biti napaljeniji nego jučer, nemaju više što izgubiti, ali vjerujem da smo bolji i da ćemo potvrditi prolaz dalje", rekao je nakon utakmice Đulvat.

Jedan od junaka Dinamove pobjede bio je mladi Filip Novak koji je zabio dva pogotka za hrvatskog prvaka.

"Uvjerljiva pobjeda. Znali smo da ćemo, ako ćemo biti pravi, pobijediti ovu utakmicu. Rano smo poveli, na nama je bilo da zadržimo koncentraciju i potvrdimo pobjedu. Znamo da će nas protiv Poljaka očekivati malo teža utakmica, ali mislim da ćemo uz podršku naših navijača, i ako ćemo biti pravi, potvrditi prolaz u drugi krug natjecanja", rekao je Novak.

Današnji program zagrebačke skupine Lige prvaka otvaraju Örebro i Titograd u 16 sati, a Dinamo i Lubawa igraju u 19 sati. Prva utakmica prenosi se na YouTubeu Futsal Dinama, a druga na Max Sportu.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMatija ĐulvatFilip Novak

Ostale Vijesti