Sanjin Strukic/ PIXSELL
Sanjin Strukic/ PIXSELL

Kalendar Vatrenih u 2022: Na terenu ponovno u ožujku, slijedi Liga nacija pa Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 07:47

Slijedi nestrpljivo iščekivanje.

Hrvatska je još u euforiji nakon što je izboreno šesto Svjetsko prvenstvo i 12. veliko natjecanje u povijesti. Svjetsko prvenstvo u Kataru igra se u jedinstvenom terminu od 21. studenog i 18. prosinca 2022., a samim time i kalendar utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u 2022. bit će jedinstven...

Vatreni su ponovno na okupu u drugoj polovici ožujka kada će između 21. i 29. u mjesecu odigrati dvije prijateljske utakmice.

Prema nekim navodima Hrvatska će gostovati na Bliskom istoku, kako bi hrvatski reprezentativci osjetili tamošnju klimu i uvjete. S obzirom na to da će se tada igrati zadnja faza azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pitanje je koje će reprezentacije biti slobodne.

Svega nekoliko dana nakon druge utakmice, 1. travnja 2022. održat će se ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo. Hrvatskoj je, stoga, iznimno bitno da pobijedi u te dvije utakmice kako bi ždrijeb dočekala kao jedna od 16 najboljih reprezentacija na predstojećem Mundialu.

U lipnju 2022. od 2. do 14. u mjesecu igraju se prva četiri kola trećeg izdanja Lige nacija. Hrvatska se nalazi u trećoj jakosnoj skupini elitne divizije natjecanja. Ždrijeb za Ligu nacija održat će se 16. prosinca 2021. u Švicarskoj. Iz prve jakosne skupine Hrvatska može dobiti: Francusku, Španjolsku, Italiju i Njemačku; iz druge: Portugal, Nizozemsku, Dansku i Njemačku; a iz treće: Wales, Austriju, Češku i Mađarsku. Hrvatska neće moći igrati protiv Engleske, Poljske i Švicarske.

Nakon četiri dvoboja Lige nacija slijedi ljetna pauza, a reprezentativci su ponovno na terenu od 22. do 27. rujna kada se igraju posljednja dva kola Lige nacija 2022/23.

Slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo i prijateljske utakmice u listopadu i studenom, a onda 21. studenog kreće Mundial...

Kalendar hrvatske nogometne reprezentacije u 2022.

21.-29. ožujka: Dvije prijateljske utakmice

1. travnja: Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo

2.-14. lipnja: Četiri utakmice Lige nacija

22.-27. rujna: Dvije utakmice Lige nacija

4.-12. listopada: Jedna prijateljska utakmica

8.-16. studenog: Jedna prijateljska utakmica

21. studenog - 18 prosinca: Svjetsko prvenstvo 2022


Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti