Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Kako se kali Kale? Povratak ide po planu: Za jedan euro se isplati Hajduku imati takvu klasu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.01.24. | 14:45

Nikola Kalinić ima nešto popusta na pripremama Bijeli, razlog je razumljiv

Najstariji igrač Hajduka Nikola Kalinić (36) ima poseban plan priprema u Umagu otkako se ponovno vratio u bijeli dres. Nije igrao više od osam mjeseci, a gol nije postigao godinu dana, sve do susreta sa Fehervarom kada je doživio ovacije okupljenih oko terena na kojima Hajduk trenira i igra utakmice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Potpisao je simbolično za jedan euro, nije mu novac u prvom planu, no na priprema ima popusta, odnosno treninzi su prilagođeni njemu nakon duge stanke. Stoga na počeetku svakog treninga Kalinić s kondicijskim trenerom Šimom Veršićem malo trči, dok se ne uključi u grupni rad, a što se tiče minutaže, ona se kao i treninzi, dozira.

Kalinić je osim što je postigao povratnički gol od velike koristi mladima kojima može dati savjet, a već smo pisali da njega i Bruna Durdova koji je upisao prvijenac, dijeli 20 godina razlike.

Marko Livaja je neprikosnoveni broj jedan u napadu, najbolji igrač Hajduka, prva je opcija i ne igra jedino kada ima žute kartone ili kada ga protivnički stoper izudaraju pa osjeća bolove. Ali rijetke su takve prilike.

U napadu još Hajduk ima Aleksandra Trajkovskog koji može odigrati čistu špicu, zamijeniti Livajau kada to treba, no sve navijače intrigira vidjeti Kalinića i Livaju zajedno u momčadi. To se nije još dogodilo, tu kombinaciju trener Mislav Karoglan nije još isprobao na utakmici, a kad će, samo on zna.

Kalinić je odrađivao po otprilike pola sata, a to je i bila namjera Karoglana koji je na početku pripreme najavio iskusnog centarfora kao 'jokera'.

Zasad na pripremama sve ide po zacrtanom planu, stječe se dojam da su u Hajduku zadovoljni kako se razvija njegov povratak, jer ima jedan pravi centarforski gol i asisteniciju za Filipa Krovinovića.

U srijedu je u 17 sati u Kopru treća prijateljska utakmica koje će se igrati na prepunom stadionu Bonifika, vidjet ćemo hoće li mu Karoglan podignuti minutažu, no kako sada stvari stoje Kalinić može odigrati do pola sata prave utakmice kakva će biti s Rijekom na otvaranju prvenstva, a odgovor možemo dobiti u generalci protiv lidera poljske Ekstraklase Śląskom iz Wrocława, što će biti pravi test.

Ima Hajduk još i Filipa Čuića koji se nije naigrao protekle sezone, no vidjet ćemo hoće li on traćiti posudbu na većoj razini ili će na dvojnoj registraciji pomagati Solinu u borbi za ostanak u Prvoj NL.

Uglavnom, Kalinić se vratio nakon što je bio u nemilosti kod Ivana Leke, a ambicija mu je osvojiti titulu i povući se u mirovinu u velikom stilu, no nikad se ne zna, bude li sve po planu, možda i produži dalje....



Tagovi

HajdukNikola KalinićMislav KaroglanMarko LivajaAleksandar TrajkovskiFilip ČuićJadranski derbiKoperSlask Wroclawpripremne utakmiceHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti