Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Još je otvorenih pitanja u Hajduku kojemu se u Istri misao o tituli bistri

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.01.24. | 08:01

Trener Hajduka ima nekih dvojbi koje mora riješiti u dva preostala pripremna dvoboja

Hajduk je prošao pola priprema u Umagu, u Istri je odigrao dvije pripremne utakmice i obje dobio. Na startu je svladao Aluminij 3-0, pa potom i Fehervar 5-2, sa osam pogodaka poslao jaku poruku kako se dobro radi i sve ide po planu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, pripreme za nastavak su još u punom jeku jer ima odgrati još dva susreta prije povratka u Split gdje ga na Poljudu 28. veljače čeka Rijeka u Jadranskom derbiju. Riječani će prije toga odraditi zaostali susret s Goricom te mogu u slučaju pobjede doći na samo tri boda prije gostovanja podno Marjana.

Sav fokus Hajdukovih priprema usmjeren je na tu utakmicu, premda je nakon toga i gostovanje u Osijeku, no ide se jedan po jedan susret i svaki sljedeći je najvažniji.

Vidjet ćemo kakvu će postavu izvesti trener Mislav Karoglan protiv Kopra u srijedu na punom stadionu Bonifika na kojemu će imati veliku podršku, jer svi žele vidjeti obnovljeni Hajduk. Naoko se čini da su se Bijeli pojačali Laszlom Kleinheislerom i Nikolom Kalinićem, no pred stručnim stožerom Hajduka je još nekoliko pitanja i dvojbi.

Jedna od njih je tko će igrati lijeovga beka u Jadranskom derbiju budući da je Ismael Dialllo na Afričkom kupu nacija gdje ne igra za Obalu Bjelokosti, grije klupu te je još nepoznato kada će se i u kakvom stanju vratiti iz domovine na Poljud. U dva susreta probao je Karoglan s Fahdom Moufijem i Nikom Sigurom u početnim postavama, a u nastavku bi igrao mladi Šimun Hrgović, dok o eventualnom angažmanu nekog novog tko bi došao na posudbu do ljeta (više) puno ne govori što ne znači da sportski direktor Mindaugas Nikoličius ne radi na pronalasku nove akvizicije.

Drugo pitanje je gužva u veznom redu koji je sada jači za Kleinheslera, a tu su još Rokas Pukštas, Filip Krovinović, Mihael Žaper, Anthony Kalik i Vadis Odjidja-Ofoe koji su nekako podijelili minutažu. Bude li igrao 4-2-3-1 ima mjesta samo za dvojicu što bi značilo da će Mađar na krilo, jer je polivalentan no mora se još uigrati i pohvatati automatizme kako je istaknuo pomoćni trener Jure Ivanković. Jedini neupitni čini se Žaper jer on donosi stabilnost, u obzir treba uzeti sjajan ulazak Pukštasa iz drugog plana, Krovinovićev također ofenzivniji pristup, Kalikovo ponovno pojavljivanje blizu prve postave i Odjidjino iskustvo. Sve su to moguća rješenja, a na Karoglanu koji je s njima praktički cijeli dan, odluka je koga će postaviti u prvi sastav.

Što se tiče napada tu su dva mjesta zagaranitrana, Marko Livaja predvodit će napad Hajduka, kao i krilo Emir Sahiti, dok će Leon Dajaku ovisiti o tome gdje će igrati Kleinheisler, a isto vrijedi i za Yassinea Benrahou koji je bliže polušpici nego krilu, premda ni tu mogućnost ne valja isključiti u određenim dijelovima utakmica koje slijede.

Osim njega za polušpica konkuriraju već spomenuti Kleinhesler, mogu to biti Krovinović, možda i Pukštas, ali također Odjidja Ofoe i Aleksandar Trajkovski koji se friško vratio i pogodio iz kornera s Fehervarom.

U 'zraku' je i koliku će minutažu dobiti Nikola Kalinić koji radi posebnim režimom nakon što se vratio i zaatresao mrežu poslije godinu dana. On svakako može biti od koristi, samo da se još više spremi i bude otporan na što veće napore.

Utakmica s Koperom poslužit će donekle Karoglanu kao putokaz za Rijeku, ali prava postava, odnosno ona koja bi mogla početi Jadranski derbi, vidjet će se u subotu, posljednjeg dana priprema kada se igra s vodećom momčadi poljske Ekstraklase Śląsk Wrocław koji je smješten u istom hotelu s Hajdukom u Umagu. Bit će to generalka za Rijeku u kojoj bi se dao naslutiti sastav koji će početi Jadranski derbi.

Rijeka je prva u nizu, a u Istri se misao o tituli bistri.



Tagovi

Hajdukpripremne utakmiceKoperHNK RijekaMislav KaroglanJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti