Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Kako dalje, Hajduče? (II) Sad je Jakobušić na potezu!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 08:01

Četvrti poraz u nizu izazvao je veliku krizu, Bijeli su ispali iz utrke za prvaka, a trener najavio novi razgovor s predsjednikom

Nakon što je Rijeka dobila Hajduk 1-0 u Jadranskom derbiju, postalo je jasno da je završio san o splitskoj tituli, jer sada je razlika deset bodova na strani momčadi s Rujevice, dok je Dinamo, koji ima utakmicu manje, pobjegao na pet.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sasvim izvjesno je da će poljudska momčad do kraja prvenstva gledati dvoboj Rijeke i Dinama kao promatrač, jer akter više nije. Osim toga, ispali su iz Kupa nakon kojega je bilo nerede te im prijeti rigorozna kazna.

Trener Mislav Karoglan koji je nakon Dinama ponudio ostavku, opet je odgovornost uzeo na sebe i čeka što će odlučiti predsjednik Lukša Jakobušić zbog kojega se predomislio prvi put. Sada Hajduk ima četiri poraza, a imao je svojevremeno i Tomislav Ivić pet u nizu nakon HSV-a pa je ostao do kraja sezone.

Sljedeća dva dana bit će ključna, sve je na Jakobušiću, jer momčad je potpuno potonula rezultatski i teško će se oporaviti za Osijek s kojim će se igrati sigurno pred praznim tribinama.

Hajdukov pad počeo je porazom od Rijeke na startu drugoga dijela u koji je ušao kao jesenski prvak i ima tri boda prednosti, da bi momčad Željka Sopića preokrenula i preuzela vrh. S ovom pobjedom je Splićane zakucala na treće mjesto.

Mogu se Majstori s mora opravdano vaditi na ozljede koje su ih počele pogađati kada je stradao prvo Dario Melnjak, pa potom Mihael Žaper, dugo nije bilo Filipa Uremovića koji je opet izašao s terena, nema Marka Livaje o kojemu je Hajduk bio ovisan. Previše pehova, ali i grijehova sa stručne i upravljačke strane.

Sigurno je da su mislili najbolje kada su u prijelaznom roku doveli Laszla Kleinheislera, Josipa Brekala i pridobili Ivana Perišića koji je do polufinala Kupa čekao na povratak od teške ozljede i sada debitirao u HNL-u. I on je u u Rijeci u dvadesetak minuta pokazao da je klasa za našu ligu što može veseliti izbornika Zlatka Dalića.

Međutim, Perišić je počeo za Hajduk igrati kada su kola već krenula nizbrdo, nije mogao pomoći u sprječavanju strmoglavog pada Bijelih koliko bi to mogao da su se uzimali bodovi i da su nositelji igre bili zdravi.

Hajduku je potreban teški zaokret na kraju sezone, vidjet ćemo hoće li promjena posebice št se klupe tiče biti odmah ili će se čekati završetak prvenstva, no sigurno je da Karoglan više neće voditi Bijele.

Odgovornost je i na Jakobušiću, ali i sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu, dvojcu kojima istječu mandati na kraju sezone u kojoj su išli na sve ili ništa. Imali su sve, a dobili ništa.

Najlakše je zaizivati odlazak terceta ključnih ljudi odmah, no mala je razlika hoće li otići sada ili na kraju sezone u kojoj je potrošeno puno. Karoglan nije uspio u velikoj želji Hajdukovih navijača da nakon 19 godina proslave titulu prvaka, trebat će pričekati novu priliku, a ove sezone se činilo da je najbliže, a kad ono deset bodova minusa sedam kola do kraja prvenstva.

Hajduk i njegovi navijači trebaju izdržati muku do kraja sezone, premda se hrabre da matematički nije gotovo, no tko će stići ovu razliku...



Tagovi

HajdukHNK RijekaMislav KaroglanLukša JakobušićMindaugas NikoličiusHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti