Reuters
Reuters

Kakav Inter?! Nazovite klub 'Barça Miami': Messiju i Busquetsu priključuje se legendarni Katalonac

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 09:33

Možda bi bilo bolje da je David Beckham svoj klub nazvao Barcelona Miami, a ne Inter.

Nova sezona nije ni počela, a već svjedočimo pravom egzodusu igrača koji su obilježili živote nogometnih zaljubljenika posljednjih desetljeća prema igrački ne toliko kvalitetnima, ali financijski puno lukrativnijim ligama od europskih. Svakodnevno nas se bombardira novim imenima koji prelaze u Saudijsku Arabiju, no arapskim petrodolarima pariraju 'originalni' dolari iz MLS-a, posebno oni koji stižu iz sunčane Floride.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Umjesto u Al Hilal, Leo Messi pristao je na ponudu Inter Miamija, kluba u vlasništvu Davida Beckhama, i potpisao je za 'Roze' iz Miamija. Njegov put slijedio je i Sergio Busquets, još jedna apsolutna legenda Barcelone i španjolske reprezentacije, a na Floridu će, po svemu sudeći, stići još jedan legendarni Katalonac, donedavni kapetan La Roje, Jordi Alba.

Ovaj 34-godišnji lijevi bek nedavno je napustio Barcelonu, i njega se, kao i brojne druge velikane nogometne igre, povezivalo sa Saudijskom Arabijom, no Alba će se čini se radije pridružiti Messiju i Busquetsu s kojima je proveo devet, odnosno 10 sezona svoje karijere.

Alba je dijete Barcelone koji je do prve momčadi Blaugrane morao okolnim putem, preko Valencije u koju je stigao kao junior. Ukupno je u karijeri zabio 37 pogodaka (od čega 10 za Španjolsku) i zabilježio 129 asistencija (22 za Španjolsku) od kojih su brojne bile upravo Leu Messiju s kojim je sjajno surađivao u Barceloni, posebno kada je klub napustio Neymar te je Alba dobio više prostora u drugoj polovici terena. Njegova proigravanja i povratne lopte za Messija bile su ubojiti oružje kojem niti jedan suparnik nije znao stati na kraj (VIDEO).

Sada je Alba na korak do ujedinjavanja s Messijem (i Busquetsom). A tko zna, možda se i Luis Suarez odluči na odlazak iz brazilskog Gremija i dobimo istinsku Barçu s Floride. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jordi AlbaLionel MessiSergio BusquetsDavid BeckhamInter Miami

Ostale Vijesti