Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Kačavenda: "Bio sam na korak do transfera u inozemstvo ili Dinamo, ali, moram biti optimističan"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.07.22. | 08:07

Mladi Lokomotivin 'as' bio je pred transferom karijere, a onda mu se na pripremama u Nizozemskoj dogodila tragična ozljeda.

Najtužnija vijest pred početak prijelaznog roka je svakako ozljeda Lukasa Kačavende, mladog hrvatskog reprezentativca i najboljeg mladog igrača lige u prošloj sezoni po izboru Nogometnog sindikata. Od Kačavende se očekivao veliki transfer ovog ljeta, da povede mladu reprezentaciju na U21 Euro, no dogodila mu se jedna od najtežih nogometnih odluka. Na treningu su mu puknuli prednji križni ligamenti te ga na terenima neće biti između šest do devet mjeseci.

Za mlade igrače oporavak čak traje i duže jer im tijela još uvijek nisu do kraja formirana.

"Sve se to zbilo pred kraj treninga, dobio sam loptu od Tucija, pokušao sam prći vratara, pogurnuo sam loptu pokraj njega i želio ga preskočiti. U doskoku mi je stradalo koljeno, imao sam osjećaj da mi je noga u zemlju propala, osjetio sam nekakvo pucketanje u koljenu. No, nakon nekoliko minuta sam nastavio trenirati, odvezao sam se s biciklom u hotel. Sljedećeg dana sam hodao, boljelo me, ali nije ništa ukazivalo da je nešto slomljeno i da je riječ o teškoj ozljedi", rekao je Kačavenda u razgovoru za Sportske novosti.

No, kako to kod takvih ozljeda biva, samo magnetska rezonanca može pokazati pravo stanje stvari, a 'magnet' je bio nemilosrdan, iako se Kačavenda do posljednjeg trenutka nadao da će nalazi biti bolji.

"Dva dana sam se pripremao za tu dijagnozu. Bio sam mentalno čvrst kada su mi rekli za ozljedu. Sve sam podnio kao pravi borac i vjerujem da sam sad spreman za operaciju i rehabilitaciju. Najteže mi je, u psihološkom smislu, bilo u Nizozemskoj, kada se prvi put posumnjalo na tešku ozljedu, kada je koljeno nateknulo".

Kao što su nam u razgovoru za Sportske novosti rekli Silvijo Čabraja i pomoćnik mu Damir Ferenčina, ozljeda Kačavende je pogodila sve u klubu.

"Osjećam da je svima na Kajzerici žao i jako teško zbog svega što se dogodilo".

A Kačavenda je ovog ljeta trebao biti prodan za veliki iznos u neki od inozemnih klubova ili Dinamo.

"Bio sam na dva koraka od transfera, u neki inozemni klub ili Dinamo. Naravno da mi je svašta počelo prolaziti kroz glavu, nije baš ugodan osjećaj kako sam propustio priliku da već sada, u igračkom smislu, zakoračim dvije-tri stepenice više. Ali, ne želim se time opterećivati. Ozljede su sastavni dio sporta. Tako to moram i prihvatiti", zrelo govori Kačavenda.

"Vjerujem da ću se uspješno nositi s cijelom situacijom. Mlad sam, na početku sam karijere i moram biti optimističan. Takve se ozljede danas uspješno lijeće, što se najbolje vidi na Josipu Pivariću. Važno je da uz sebe imam pozitivne ljude", rekao je za kraj Kačavenda kojem je podršku poslao i njegov kum i prijatelj Roko Šimić, napadač RB Salzburga.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.


Tagovi

Lukas KačavendaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti