Juve se izvukao iz ponora i odnio vrijedan bod s Olimpica (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 22:49

Edin Džeko zapucao je dva zicera i time možda koštao Vučicu pobjede.

U derbiju Serie A Roma i Juventus u sadržajnoj utakmici odigrali su bez pobjednika 2:2.

Roma je povela iz jedanaesterca u 31. minuti. Nakon akcije po desnoj strani lotpa se odbila od Rabiota ravno na nogu Jordanu Veretoutu koji puca, a lopta opet pogađa Rabiota samo ovaj put ravno u ruku. Čisti jedanaesterac kojeg u vodstvo 1:0, uz male poteškoće, pretvara upravo Veretout.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/P3y6M" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Izjednačenje je stiglo relativno brzo i to na isti način. Cristiano Ronaldo sjurio se s lijeve strane u kazneni prostoro nakon što je izbacio Mancinija, gurno loptu prema sredini a ona udara u ruku Lorenza Pellegrinija.

Ni ovom se dosuđenom jedanaestercu ne može ništa prilagoditi, a baš kao i kod slučaja Rome i Veretouta, Ronaldo je sâm iznudio igranje rukom protivnika u kaznenom prostoru i sâm izveo najstrožu kaznu. I isto tako bio precizan te postavio 1:1.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/0Pyq6" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Roma se vratila u vodstvo u prvoj minuti sudačke nadoknade. Romanisti su izbili jedan ubačaj Juvea iz slobodnog udarca i krenual je kontra domaćina. Lopta je došla do Henrikha Mkhitaryana koji se sjudtio s lijeve strane prema golu ali je poitpuno logično i nesebično dodao u sredino za Veretouta koji sâm pred Szczesnyjem ima na izbor puno načina da matira Poljaka. On je izabrao jedan od jednostavnijih ali efikasnijih i to je 2:1 pred odlazak na odmor.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/qVzAG" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

56. minuta donijela je promašaj Edina Džeke kojim je mogao dotući aktualne prvake. Lopta je došla do njega u poziciji iz velike blizine, lažnjakom je izbacio čuvara no udarac nije bio dovoljno precizan pošto je samo okrznula vratnicu s vanjske strane i završila u gol-autu. Ogromna prilika za legendu BiH reprezentacije.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/pAZj2" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Još jednu jako dobru priliku je Džeko zapucao u 64. minuti nakon što mu je asistirao Santon.

Da situacija po Juventus bude gora, u 62. minuti Adrien Rabiot dobija drugi žuti karton i mora, kod rezultatskog deficita, napustiti igru i ostaviti suigrače brojčano deficitarnima.

Ipak, kažnjeni su promašaji Džeke. A i dosta toga je lakše kad u momčadi imaš Cristiana Ronalda. Igrači Juventusa lijepo su pleli akciju koja je potekla bnaš do Ronalda, lopta je prešla s lijeve na desnu stranu napada gdje se Danilo izborio za dobru priliku za ubačaj. Nju ne propušta i šalje odličan centaršut u peterac, a tamo je dominantni portugalski skakač i atletia nadskočio apsolutno sve čuvare i glavom zabio za 2:2 u 69. minuti.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/MBPne" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Tako je Juventus iz skoro pa bezizlazne situacije stigao do, kad se sve zbroji i oduzme, vrijednog boda. Oprečno tome, Roma je ispustila dva boda koja je morala uzeti, barem ako pitate njene navijače.

(foto: Action Images)


Tagovi

RomaJuventusCristiano RonaldoEdin DžekoJordan VeretoutAdrien Rabiot

Ostale Vijesti