Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Jurić odlazi iz Šibenika, ali ne u Dinamo, pred potpisom mladi austrijski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 09:40

Španjolski trener radi ozbiljnu rošadu na početku priprema za novu sezonu

Prometno je na Šubićevcu. S posljednjim zviždukom koji je označio kraj prošle sezone, Šibenik se “resetirao”, promjenio stručni stožer, zahvalio se velikom broju igrača i krenuo ispočetka. Očito da uprava vjeruje novom treneru Mariu Rosasu i njegovim planovima za sezonu koja počinje za malo više od mjesec dana. Veliki je to rizik ako se uzme u obzir činjenica da će Šubićevac napustiti, ili je već napustilo petnaestak igrača, redom kvalitetnih rješenja, od kojih će dio njih karijeru nastaviti u drugim klubovima 1.HNL. To su redom Bulat, Labrović, Ampem ali i Deni Jurić, čiji status bi trebao biti poznat do vikenda. Navodno radi na transferu, no nije poznato gdje će nastaviti karijeru najbolji napadač kluba iz prošle sezone. Spominjao se i Dinamo, ali ta opcija navodno više nije izgledna.

Inače, Deni je mlađi brat australskog reprezentativca Tomija Jurića. Pitanje je tko će zamijeniti sve te igrače kada odu iz Krešimirova grada. Svjestan je Rosas da nema baš puno vremena za uigravanje ekipe koju čekaju naporne pripreme i jedna atraktivna prijateljska utakmica protiv Spartaka iz Moskve.

Prema do sad prikupljenim informacijama, siguran je dolazak Nicholasa Llanosa iz Solina, te Antonija Marina iz Dinama. Ovaj mladi reprezentativac će sigurno biti jedno od najboljih, ako ne i najbolje ime rostera za sezonu koja je pred narančastima. Jasno je kako treba razmišljati i o zadnjoj liniji, koju bi mogao popuniti zanimljivi Stefan Perić iz Wolfsbergera. Član mlade izabrane vrste Republike Austrije posljednje mjesece u prvenstvu prosjedio na klupi, što je za igrača u razvoju gubitak vremena. Ugovor s Wolfsbergerom mu ističe za dva tjedna, i uopće ne sumnjamo da će se Perić i uprava Šibenika dogovoriti oko plaće. Jurić je bio prvotimac sve do zime, kada je preselio na klupu i prestao igrati. Prava je šteta da mu trener Roman Stary nije dao više prilike, no zadovoljnstvo eventualnim potpisom ugovora sa Šibenikom bilo bi obostrano.

Prvi dio priprema klub če odraditi u Šibeniku, a potom sele u Sloveniju gdje će odraditi generalke pred start sezone na Gradskom Vrtu, gdje će 17.srpnja odmjeriti snage s Bjeličinim Osjekom.

 

 

 

 


Tagovi

Deni JurićAntonio MarinNK Šibenikmario rosasstefan peric

Ostale Vijesti