BERNADETT SZABO
BERNADETT SZABO

Najava dana: EURO, malo kvalifikacija za Katar, ali i košarkaški playoff na dva kontinenta

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.06.21. | 08:00

Dan prepun iznenađenja i bogate ponude s raznih strana svijeta

MAĐARSKA – PORTUGAL 18:00

(EUROPSKO PRVENSTVO)

Sutra poslijepodne otvaramo pravu skupinu smrti. Pored Francuske, Njemačke i Portugala, jedini stvarni outsider je Mađarska koja bi se mogla lose provesti u prvom kolu kraj Ronalda i društva. U posljednja dva dosadašnja susreta Protugal je slavio, no upravo su na Europskom prvenstvu 2016. Mađari izvukli remi s kasnijim prvacima Europe.

FRANCUSKA NJEMAČKA 21:00

(EUROPSKO PRVENSTVO)

Derbi dana u Munchenu. Prvaci svijeta prepuni samopouzdanja putuju na Allianz Arenu po pobjedu protiv Njemačke koja, nakon ispadanja već u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji, traži povratak novim uspjesima. Bit će ovo posljednji ples Joachima Lowa na klupi Elfa.

MARIN ČILIĆ – SEBASTIAN OFNER 13:00

(QUEENS CLUB LONDON)

Nakon sjajnog povratka u formu osvajanjem ATP Stuttgarta, vrijeme je za veći zalogaj. Queens Club u Londonu je savršeno zagrijavanje za skori Wimbledon, a Marinova prva stepenica prema finalu je Austrijanac Ofner. Ovo će im biti prvi međusobni ogled, Mrnja ne bi smio imati problema protiv 171. reketa svijeta.

AUGER ALLIASIME – HURKACZ 11:00

(QUEENS CLUB)

Kanađanin je neki dan od našeg Čilića izgubio finale ATP Stuttgarta, i već danas ima priliku nastaviti s dobrim igrama. Poljak Hurkacz se s mladim brzancem susreo samo jednom, i to na masters turniru u Miamiju. Pobjedio je Auger-Aliassime, no samo dvije godine kasnije, isti taj turnir je na nevjerojatan način osvojio upravo Poljak. Nakon nedavnog naslova, forma mu je u padu, dok Kanađnin iz dana u dan igra sve bolji tenis.

BROOKLYN NETS – MILWAUKEE BUCKS 02:30

(NBA PLAYOFF)

Utakmica broj 5 serije na četiri dobivena susreta. Nakon dvije pobjede sa svake strane, očekivano domaćih ekipa, serija se kratko seli u New York. Kako je krenulo, pitanje putnika u finale istočne konferencije bit će rješeno tek u posljednjoj, sedmoj utakmici.

AUSTRALIJA – JORDAN 18:00

(NOGOMET KVALIFIKACIJE ZA SP)

Sedam od sedam u pobjedama ima Australija u Grupi B. Dodamo li na to i gol razliku od 27:2, jasno je koliko će teško biti drugoplasiranom Jordanu. Inače ova ekipa je posljednji put igrala s Kuvajtom bez golova, no, budimo realni, protiv Australije će teško sačuvati mrežu netaknutom. Primjera radi, Australija je ovoga mjeseca po tri gola dala Kuvajtu i Nepalu, a Tajvan je po loptu u svoju mrežu išao čak pet puta.

UAE – VIJETNAM, 18:45

(NOGOMET, KVALIFIKACIJE ZA SP, AZIJA)

Vijetnam je prvi u Grupi G, a Ujedinjeni Arapski Emirati drugi sa dva boda manje. Međutim, UAE ima bolji napad. Oni su postigli 20, dok su Vijetnamci u napadu bili puno skromniji s 11 datih golova. Bit ćee tvrda utakmica, jer oba tima dobro stoje u obrani, što naročito vrijedi za Vijetnam koji je do sada u grupi samo dva puta vadio loptu iz svoje mreže.

KINA – SIRIJA, 20.00

(NOGOMET, KVALIFIKACIJE ZA SP, AZIJA)

Sirija u Grupi A ima maksimalan učinak od sedam pobjeda, uz gol razliku od 21:4. Kinezi su drugi, uz respektabilnu gol razliku od 27:2, obrana je definitivno najjača strana ove ekiše. Imajući ove brojke u vidu, jasno je da nas ne bi iznenadila tvrda utakmca, uz napomenu kako je poslednji meč para iz studenog 2019. godine završen sa 2:1 za Siriju.

SAUDIJSKA ARABIJA – UZBEKISTAN, 20:00

Fudbal, kvalifikaciej za SP, Azija)

Saudijska Arabija je prva u Grupi D, dok Uzbekistan zauzima drugo mjesto. Riječ je o dvije vrlo dobre selekcije koje su međusobno po kvaliteti izjednačene. Psihološka prednost je na strani Saudijske Arabije koja je dobila posljednji meč para sa 2:3. Inače, njihove utakmice su u prošlosti doista obilovale golovima, što u najmanju ruku garantira atraktivan susret

BARCELONA – REAL MADRID, 22:00

(KOŠARKA ŠPANJOLSKA 1 LIGA, PLAYOFF)

Barca je prvi meč dobila sa 75:89. Tom rezultatu u značajnoj je mjeri pridonioje Higins sa 26 koševa, pa će Real Madrid ovoga puta sigurno zaigrati na čvršću obranu. Interesantno je dodati da na ovom paru na posljednjih pet međusobnih mečeva uglavnom dobiva ekipa koja putuje u goste. Pošto će Madriđani na ovom susretu sigurno biti oprezniji, ova utakmica je pravi izazov za pogoditi pobjednika.

 

 

 


Tagovi

najavanajava danaGermania Sportkladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti