Denis Kapetanovic/PIXSELLr
Denis Kapetanovic/PIXSELLr

Juri prema rekordnoj tituli: Ovakve rezultate nije postizao niti jedan trener u povijesti Zrinjskog

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 22:10

Zlatnih 30 utakmica Sergeja Jakirovića.

Mostarski Zrinjski prošle je subote u derbiju kola svladao FK Sarajevo s 1:0 pogotkom bivšeg igrača Sarajeva i RNK Splita, Nemanje Bilbije. Tim trijumfom, i kiksom Tuzle Cityja protiv prvaka Borca (1:1), Zrinjski se odvojio na vrhu ljestvice s pet bodova prednosti ispred Tuzle i čak 12 ispred drugog tuzlanskog kluba Slobode i ranije spomenutog Sarajeva.

Zrinjski nakon 14 kola ima učinak od 10 pobjeda, tri remija i samo jednog, neočekivanog poraza kojeg su doživjeli prije pet kola na gostovanju kod Radnika iz Bijeljine. Radnik je inače uvjerljivo posljednja momčad lige, a jedinu pobjedu u prvenstvu ostvarili su upravo protiv Zrinjskog...

Mostarci su inače u dosadašnjem dijelu prvenstva primili samo četiri gola, što ih čini najboljom obranom lige, a zabili 24 što ih čini drugi napadom lige.

Zrinjski je posljednji naslov osvojio 2018., a u posljednje tri sezone bilježi konstantni pad. Drugi su završili 2019., treći 2020., a u prošloj sezoni peti i propustili se kvalificirati u europska natjecanja.

Razlog takvog uzleta svakako leži u rođenom Mostarcu Sergeju Jakiroviću koji je klub preuzeo u prosincu prošle godine. Nakon promjenjivih rezultata u prvih 12 utakmica na klupi Plemića Jakirović je još u posljednja četiri kola nanizao četiri pobjede, a sa sjajnim rezultatima nastavio je i u aktualnoj sezoni.

U prvih 30 utakmica na klupi Zrinjskog, Jakirović je upisao 19 pobjeda, šest remija i pet poraza što ga čini najuspješnijim trenerom Zrinjskog kada je riječ o prvih 30 utakmica na klupi slavnog hercegovačkog kluba. Jakriović tako ima učinak od 63,3 posto pobjeda, odnosno 71,4 posto osvojenih bodova. Po utakmici osvaja 2.1 bod, a ukupna gol-razlika na klupi Zrinjskog mu je 51:19.

Zrinjski je inače uz sarajevski Željezničar najuspješniji BiH klub sa sedam osvojenih titula, a ako bivši trener Segeste, Gorice i Maribora Plemiće dogura do kraja, Zrinjski će postati i najtrofejniji BiH klub od postojanja Premijer lige.

Pred Plemićima je još jedan derbi, ovaj put kod drugog sarajevskog velikana Željezničara koji se igra 1. studenog na Grbavici.



Tagovi

ZrinjskiSergej JakirovićBiHBiH Premijer ligaBiH Premier liga

Ostale Vijesti