REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Jürgen, reagiraj: Luka Sučić na meti Newcastlea!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 16:59

Hrvatski reprezentativac je vruća roba na ljetnom mercatu.

Sjajnim igrama u dresu Red Bull Salzburga Luka Sučić je na sebe navukao interes brojnih europskih velikana. Još prije godinu dana spominjao se Milan, da bi se prije mjesec dana pojavio i Liverpool koji je također zainteresiran za uslugama igrača kojem predviđaju ključnu ulogu u hrvatskoj reprezentaciji u narednim godinama. Prošle sezone skupio je 43 nastupa, 11 pogodaka i pet asistencija, a njegove dobre predstave nisu prošle nezapaženo. U godinu dana njegova tržišna vrijednost skočila je s tri na čak 20 milijuna eura, a iako je ugovorno vezan za svoj matični klub do ljeta 2025. godine, nagađa se da bi već sada na adresu austrijskog velikana mogla stići velika ponuda na koju se oni neće moći oglušiti.

Naime, posljednje informacije govore kako Luku Sučića želi Newcastle. Odnedavno najbogatiji klub svijeta, odnosno klub čiji je vlasnik Mohammed bin Salman de facto vladar Saudijske Arabije, ovog će ljeta nastojati ispuniti sve želje trenera Eddiea Howea, naravno, pod uvjetom da se zadovoljavaju kriteriji financijskog fair-playa.

Svrake zasad nisu dogovorile nijedno pojačanje (s tim da bi Hugo Ekitike trebao potpisati u nerednih nekoliko dana), a eventualnim dolaskom Sučića Svrake bi imale jedan veoma zanimljivi vezni red gdje bi hrvatskom veznjaku komplimentirao Bruno Guimaraes.

Sučić je mlad, ali pokazuje veliku zrelost. Sjajan je izvođač prekida, može igrati na nekoliko različitih pozicija, a ako Howe prelomi i kaže 'on je taj', ne treba ni najmanje sumnjati da će Newcastle na bankovni račun Red Bull Salzburga uplatiti koliko god bude potrebno.

Ovog ljeta bi se trebale dogoditi velike promjene na St. James' Parku, a jedini 'sigurni' u momčadi su Lascelles, Burn, Lewis, Trippier, Guimaraes, Willock, Saint-Maximin, Wilson i Wood. Ostali? Svi su na prodaju i svi mogu otići…

Jürgen Klopp također je 'bacio oko' na hrvatskog veznjaka, s tim da je Liverpoolov problem taj što na tom mjestu imaju podosta kvalitetnih igrača te im nema smisla dovoditi Sučića ako neće igrati. Fabinho je zacementiran na poziciji defenzivnog veznog, u sredini su kapetan Henderson i fenomenalni Thiago, a svoju priliku čekaju Keita, Jones, Oxlade-Chamberlain i Milner. Dakle, Kloppu 'tijela' ne nedostaje, ali ako ne reagira sad, Sučića bi mogao izgubiti zauvijek, jer ako on otiđe u neki od klubova kao što su Milan ili Newcastle, jasno je kako bi u naredim godinama odšteta mogla otići u nebesa.

Kako bilo, Sučić je vruća roba ovog ljeta na transfer tržnici. Da se transfer ovog ljeta na kraju ne dogodi, on sigurno neće očajavati. U Salzburgu mu je sjajno, igra standardno, a odlascima Adeyemija i Aaronsona postao je, uz Camaru i Seiwalda, glavni igrač Red Bull Salzburga. Milan je bio prvi, zatim se pojavio Liverpool, a sad i Newcastle. Samo čekamo tko će sutra 'pokucati na vrata'…



Tagovi

Jurgen KloppLuka SučićRed Bull SalzburgLiverpoolNewcastleNewcastle UnitedEddie HoweGermanijak transferinogometni transferi

Ostale Vijesti