Kapetan Hajduka emotivno proživio derbi: Puno mi znači što smo opet prvi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.09.19. | 00:01

Hajdukovci su svjesni da ovu pobjedu trebaju iskoristiti kao dodatan motiv za dobre rezultate u nastavku prvenstva.

Hajduk je prvi put od 2016. pobijedio Dinama na Poljudu i time učinio prvenstvo potencijalno zanimljivijim. U ratničkoj utakmici momčad Damira Burića izdržala je nastojanja Dinama da zabije gol, i u tome nastojanju uspjela, a jedan od junaka utakmice je bio i Darko Nejašmić, koji je pucao prije gola Jradija:

"Dobili smo, drago nam je. No, nema euforije i idemo sad dobiti sljedeće utakmice. Sad nas čeka Rijeka i idemo utakmicu po utakmicu. Naravno, drago mi je što smo pobijedili protivnika kakav je Dinamo.".

Kapetan Josip Juranović rekao je:

"Sjećam se gola Tudora protiv Dinama i bili smo prvi. Puno mi znači što smo opet prvi, ali ne smijemo se dizati u nebo, već stati na loptu, nastaviti naporno raditi i okrenuti se sljedećoj utakmici. Cijela momčad je radila kao tim i to je presudilo. U prvom poluvremenu je bilo taktičko nadmudrivanje, a u drugom smo zadržali mirnoću i zasluženo pobijedili. Izgubili smo u Osijeku i željeli se vratiti na pobjednički kolosjek. I stigli smo do pobjede prije pauze. Sad treba napuniti baterije i spremiti se za Rijeku. Atmosfera? A odlična, kakva će biti?“

Izet Hajrović ušao je u drugom poluvremenu umjesto ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija:

"Bila je čudna utakmica i samo je neka svađa bila. Derbi je bio naravno, a ne bih komentirao ni suca Batinića. Nismo igrali nogomet ni Hajduk, ni mi. Bila je nepotrebna nervoza, a onda smo dobili dvojbeni crveni karton. Igrali smo potom s deset igrača i napadali, samo je nedostajao gol. S druge strane, Hajduk je zabio i to je to."

Bruno Petković nije baš imao svoju večer, nije se baš vidio na terenu. Evo kako je on vidio večerašnji susret:

"Sigurno jedan gorak okus. Svaki poraz je neminovno nešto loše. No, sigurno ćemo analizirat utakmicu i naučiti lekciju za drugi put. Naravno da su reakcije impulzivnije, da je fitilj svima kraći u ovakvom derbiju. Ipak, dobro se završilo na kraju i nije bilo većih sukoba. Na kraju, Hajduk je iskoristio svoje prilike, a mi nismo svoje i to je to".

(foto: Pixsell)


Tagovi

Bruno PetkovićIzet HajrovićDarko NejašmićJosip JuranovićPoljudHNLDinamo ZagrebHajdukDerbi

Ostale Vijesti