Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Juranović: "Osuđujemo ovakve postupke, pokušavamo biti najbolji uzori"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 17:43

Uoči treninga reprezentacije pred novinare su izašli Josip Juranović i Borna Barišić te podjelili dojmove s priprema u Rijeci

Uoči treninga reprezentacije na Rujevici pred medije su izašli Josip Juranović i Borna Barišić. Obojica su vlasnici dobre sezone. Juranović je promijenio klub i stigao u Bundesligu gdje je zabio pet golova, Barišić je odigrao veliku većinu utakmica za Rangers. Nije ga bilo u završnici.

“Propustio sam tri utakmice zbog ozljede kvadricepsa. Nije bila velika ozljeda, ali nisam htio riskirati. Sada je sve u redu”, rekao je Barišić koji je elegantno izbjegao vruću temu koja je nastala nakon incidenta dan ranije s Markom Livajom. No, zato je Juranović podijelio svoje viđenje…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Mislim da je ovo reprezentacija kojoj je slogan “obitelj”. Osuđujemo ovakve postupke prema reprezentativcu. Ima tu djece koja su stigla gledati svoje idole. Pokušavamo biti najbolji uzori prema njima. Moraju to i roditelji činiti”, rekao je Juranović. Namjerno ili ne, Juranović je izostavio kako postupak Livaje nakon utakmica finala Kupa ne ulazi baš pod egidu “najbolji uzori”, ali je naglasio kako kao igrač Hajduka nikada nije imao problem u Zagrebu ili Rijeci.

“Ne bih ništa komentira, Jura je rekao sve. Gdje god dođemo, puno djece dolazi. Ne trebaju nam takvi incidenti”, prisnažio je Barišić.

Obojica članova posljednje linije Vatrenih s nestrpljenjem iščekuju put u Nizozemsku, ali i posjet Vatikanu.

“Većini je prvi put da ide tamo, meni osobno također. Uzbuđen sam i stvarno mi je drago zbog toga”, rekao je Barišić.

O Ligi nacija obojica ne žele pričati dalje od prve utakmice.

“Treba spustiti loptu na zemlju, ići trening po trening. Završnica sezona je za većinu nas bila dobra, imali smo malo odmora tako da se moramo vratiti u optimalno stanje. Jedva čekamo da utakmice dođu”, smatra Juranović dok kolega naglašava kako neće biti lagano, ali Vatreni imaju vjeru u sebe da mogu nešto napraviti u Rotterdamu.

Juranović je zadovoljan sezonom u Bundesligi.

“Union Berlin nije poznat klub javnosti, prije pet su ušli u Bundesligu, svake godine su sve bolji. Pet tjedana bili su prvi na ljestvici. Imali smo dobrih utakmica, u sredini polusezone malo pali. Na koncu smo uhvatili mjesto koje smo priželjkivali, Liga prvaka”, rekao je Juranović koji je u Bundesligu stigao iz Škotske. S druge strane Borna Barišić čini se da bi mogao ostati u Glasgowu i sljedeće sezone.

“Imam ugovor s Rangersom još godinu dana. Počeo sam pregovore s klubom, ne želim ništa pričati jer u nogometu nikada ne znaš. Međutim, u odličnom sam odnosu sa svima u klubu i naći ćemo najbolje rješenje. Uvijek se nešto piše, dođe do mene - ali malo što je istina”.



Tagovi

Liga nacijaVatreniJosip JuranovićBorna BarišićHrvatska nogometna reprezentacijaMarko Livaja

Ostale Vijesti