Reuters
Reuters

Juranović: "Moj udarac lijevom nogom bolji je nego što sam očekivao, ispisali smo povijest"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 08:39

Hrvatski reprezentativac bio je apsolutni junak ovosezonskog 'hita' europskog nogometa.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović ne prestaje oduševljavati. Nakon fantastičnog Svjetskog prvenstva, za 8.5 milijuna eura dres Celtica zamijenio je onim Union Berlina, odmah se ustalio u udarnoj momčadi kluba iz vrha Bundeslige, a jučer je zabio i svoj prvijenac. U 44. minuti utakmice dalekometnim udarcem lijevicom, svojom slabijom nogom, donio je Unionu prednost od 2:0, a u 50. je njegovom asistencijom iz kornera Danilh Doekhi zabio za konačnih 3:1 i prolazak Berlinčana u iduću fazu natjecanja.

Juranovićev prvijenac možete pogledati OVDJE.

Sofascore je Juranovića proglasio najboljim igračem utakmice, dao mu je ocijenu 8.8, a sam Juranović je u 89 minuta provedenih na terenu osim gola i asistencije zabilježio učinak od tri ključna dodavanja, četiri od sedam točnih centaršuta i tri od tri dobivena duela,. Dobar je bio u obrani s tri čišćenja lopte i tri oduzimanja iste. Juranović je, generalno, bio jedan od najbolje ocijenjenih igrača Europske lige ove sezone.

"Ostvarili smo povijesni uspjeh. Ovo je samo još jedan korak na našem putu. Odličan je osjećaj zabiti prvijenac za Union. Moj udarac lijevicom je bolji nego što sam očekivao. Atmosfera na stadionu bila je izvanredna, navijači su bili naš dvanaesti igrač", prenosi Juranovićevu izjavu njemački Bild.

Union u današnjem ždrijebu osmine finala (12 sati) ima status nenositelja, te ga kuglice u Nyonu mogu spojiti s Arsenalom, Betisom, Fenerbahceom, Ferencvarosom, Feyenoordom, Freiburgom, Real Sociedadom i imenjakom St. Gilloisom iz Bruxsellesa s kojim su ove sezone već igrali u grupnoj fazi natjecanja.

* Prava na Europsku i Konferencijsku ligu za Hrvatsku ima Arenasport.


Tagovi

Union BerlinJosip JuranovićEuropska liga

Ostale Vijesti