REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

VIDEO Istočni Berlin slavi Josipa Juranovića, koji je s Unionom bacio Kopljanike na koljena

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 23:08

Luka Sučić ispao je s RB Salzburgom od Rome, a prošli su Antonio Milić i Josip Brekalo

U večernjim utakmicama uzvrata playoffa Europske lige najveću pobjedu ostvario je Union Berlin izbacivši Ajax 3:1, nakon 0:0 u Amsterdamu, a najbolji pojedinac utakmice bio je hrvatski reprezentativac Josip Juranović, strijelac i asistent, Sofascore ga je ocijenio sa 9,1.

Juranović je startao na desnom boku u 3-5-2 Union Berlina protiv Ajaxa i zabio za 2:0 u 44. minuti, ljevicom sa 23 metra, vratar gostiju Geronimo Rulli bio je pokriven i slabo reagirao, propustivši loptu kroz ruke. Gol pogledajte OVDJE. Vodeći pogodak postigao je Robin Koche iz kaznenog udarca.

U drugom poluvremenu prvo je Mohammed Kudus smanjio na 2:1 u 47. minuti, no već u 50. Juranović je iz kornera asistirao Danilhu Doekhiju za 3:1.

Luka Sučić bio je na klupi Red Bull Salzburga u uzvratu s Romom u Rimu, a domaći su već do odmora prestigli prednost austrijskog prvaka, zabili su Andrea Belotti (33.) i Paulo Dybala (40.), oba puta aistent je bio Leonardo Spinazzola. Odmah na poluvremenu naš je reprezentativni vezist zamijenioi Kjaergaarda, najslabije ocijenjenog (5,7) po Sofi, ali nije uspio iskreirati bar pogodak za produžetke.

Što se, pak, preostalih večernjih uzvratnih utakmica Konferencijske lige tiče, tri su odlučene unutar 90 minuta.

Fiorentina je još u Bragi pobjedom 4:0 praktički osigurala plasman u osminu finala, a u uzvratu na Artemio Franchiju od 34. minute na semaforu je pisalo 0:2, zabili su Castro i Djalo, da bi u 37. Mandragora smanjio na 1:2, a u 58. Saponara izjednačio. Josip Brekalo ušao je u 74. minuti, a u 83. Arthur Cabral zabio za konačnih 3:2, gol u 56. minuti poništio mu je VAR.

Antonio Milić bio je u početnih 11 kao lijevi stoper Lecha protiv Bodø/Glimta, po Sofascoreu najbolje ocijenjen do vodećeg pogotka domaćih u 63. minuti kojeg je zabio centarfor i kapetan Mikael Ishak. Poljski predstavnik uspio je sačuvati pobjedu vrijednu prolaza, s obzirom da je u Norveškoj završilo 0:0, a Miliću je ocjena do kraja utakmice porasla na najvećih u momčadi, 7.7.

U Baselu domaći su poveli u 13. minuti (Amdouni), gosti izjednačili u 61. (Denswil), ali je taj pogodak poništio VAR. U 76. minuti Andi Zeqiri je pogodio za 2:0.

Gent je pogotkom jokera s klupe Gifta Emmanuela Orbana u 74. minuti, samo tri nakon ulaska u igru, nakon slobodnog udarca kojeg je izborio, izjednačio ukupni rezultat protiv Qarabaga, koji je uspio zabiti u šestoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade (Benzia), ali je VAR poništio pogodak i otišlo se u produžetke, kasnije jedanaesterce u kojima je nesretnik bio opet Benzia.(VIDEO)(ri)

* Prava na Europsku i Konferencijsku ligu za Hrvatsku ima Arenasport.


Tagovi

Europska ligaKonferencijska ligaJosip JuranovićAntonio MilićJosip BrekaloLuka Sučić

Ostale Vijesti