REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Jovićević slavio protiv Majerovog Rennesa, Sučić među pobjednicima, sjajnom Juranoviću puna minutaža u susretu bez golova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 20:46

Završene su utakmice ranijih termina današnjeg rasporeda Europske lige

Očekivano, najveći spektakl pripremili su Barcelona i Manchester United u svome susretu koji je završio remijem 2:2, iako je bez problema mogao otići i na jednu i na drugu stranu. (Više pročitajte OVDJE.) No, ni u drugim susretima nije bilo loše. Pogotovo u onome Šahtara i Rennesa.

Lovro Majer zaigrao je za Francuze tek od 77. minute i to zamijenivši strijelca jedinog gola gostujuće momčadi, Karla Toku Ekambija, ali nije to pomoglo Rennesu. Šahtar je uspio izaći kao pobjednik iz ovoga susreta. Već u 11. minuti su poveli momci nekadašnjeg Dinamovog trenera Igora Jovićevića. Strijelac prvog gola bio je Dmitro Kriskiv. (Video gola pogledajte OVDJE.) Bogdan Mikhajličenko je pucao, lopta se odbila, a odbijanac je stigao do Kriskiva koji ju šalje u gol za 1:0. Do kraja prvoga dijela povećali su svoju prednost preko Artema Bondarenka u sudačkoj nadoknadi i to iz penala (Gol pogledajte OVDJE.).

U nastavku su gosti uspjeli tek smanjiti svoju bol i na semafor preko Ekambija postaviti konačan rezultat 2:1. Mogli su do kraja gosti izjednačiti, bilo je odličnih prilika, ali domaćini to nisu htjeli dozvoliti. Tako je u jednojm trenutku Mikhajličenko srušio protivničkog igrača i to jakim povlačenjem kako ne bi uspio ući u šprint i treću trećinu travnjaka, a sudac je to naravno nagradio žutim kartonom. Nastala je gužva na travnjaku, a od svega je na kraju samo ispao nepotreban košmar u kojemu su na kraju još 'požutili' Omari i Zubkov.

Neven Đurasek nije zaigrao.

Red Bull Salzburg slavio je s 1:0 protiv Rome, a na gol smo čekali sve do 88. minute. Tada je na asistenciju Strahinje Pavlovića zabio Nicolas Capaldo za slavlje Austrijanaca. Naš Luka Sučić igrao je od prve minute za austrijsku momčad, sve do 82. kada ga je zamijenio Gloch. Video gola pogledajte OVDJE.

Ajax i Union Berlin odigrali su bez golova, iako je njemački sastav zatresao mrežu. Naime, Thorsby je zabio gol, no nakon VAR pregleda je poništen je mu je prethodilo igranje rukom, rekao je sudac Halil Umut Meler. Prema ocjenama Sofascorea, Josip Juranović bio je najbolji pojedinac gostujućeg sastava, a odigrao je cijelu utakmicu za njih. Video poništenog gola pogledajte OVDJE.

Uzvratni susreti igraju se 23. veljače u kasnije terminu, od 21 sat.

Prava prijenosa za Hrvatsku ima ArenaSport.



Tagovi

Igor JovićevićŠahtarRed Bull SalzburgSalzburgEuropska ligaAjaxUnion BerlinBarcelonaManchester UnitedRennes

Ostale Vijesti