Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Joe i Niko nisu položili: Hrvatska U19 na posljednjem mjestu, Mamageishvili zabio za pobjedu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 29.03.22. | 14:11

Gruzija je minimalnim rezultatom svladala Hrvatsku, ništa od Svjetskog prvenstva u Indoneziji

Hrvatska U19 nogometna reprezentacije nije uspjela izboriti plasman na Europsko prvenstvo koje će se u srpnju i kolovozu ove godine održati u Slovačkoj. Samim time ostao je nedostižan i plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Indoneziji, a na koju će se plasirati pet najboljih reprezentacija s Eura.

Iako je Gruzija bila 'domaćin', utakmica se odigrala u Karlovcu, a izabranici Josipa Šimunića i Nike Kranjčara upisali su minimalni poraz čime su pali na posljednje mjesto u skupini. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mamageishvili u 77. minuti.

Plasman na kontinentalnu smotru na kojoj uz domaćina sudjeluje još sedam reprezentacija izborili su Rumunji kojima nije naškodio ni današnji uvjerljivi poraz od Islanda obzirom da su u prethodnim dvobojima bili bolji od Gruzije i Hrvatske čime su već ranije osigurali plasman na Euro.

HRVATSKA - GRUZIJA 0:1

KARLOVAC - Stadion Branko Čavlović - Čavlek.

Gledatelja: 300.

Sudac: Walter Altmann (Austrija).

Strijelac: 0:1 Mamageišvili (77’).

Žuti kartoni: Cvijanović, Lusavec, Stojković (Hrvatska), Khvadagiani, Kekelidze (Gruzija).

HRVATSKA: Zadro, Macolić (59’ Perković), Cvijanović, Prpić, Žilinski (59’ Frigan), Krolo, Lusavec (80’ Išlić), Šaranić (59’ Ivanović), Špeljak, Barišić, Stojković.



Tagovi

hrvatska U19 nogometna reprezentacijaJoe ŠimunićJosip ŠimunićHNS

Ostale Vijesti