Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jerko Leko je od Marina napravio "desetku" za velike stvari

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.09.21. | 08:01

Talentirani Zagrepčanin u ovoj sezoni igra na drugoj poziciji i pokazuje svu raskoš svog talenta

Dva gola Lokomotivi i kandidatura za igrača kola. Nema više nikakve dvojbe kako se Antonio Marin preporodio se na Šubićevcu. Nakon Dinama, epizoda u Monzi i Lokomotivi, tek u Šibeniku je njegov talent došao do izražaja. Oni su njemu dali priliku, on im vraća s kamatama. Dan nakon pobjede uhvatili smo ga na kavi s Jakolišem.

“Evo, malo sumiramo dojmove s utakmice i slavimo tri boda”, javio se Marin u čijem glasu se jasno osjeti zadovoljstvo.

“Prvo poluvrijeme smo dobro ušli, ali Lokomotiva je bila bolja. U onom drugom smo došli sebi i krenuli igrati kako znamo i umijemo. I mislim da smo bili bolji od njih baš za taj jedan gol. Tri boda strašno vesele, ali to ništa neće značiti ako ih ne potvrdimo u sljedećim utakmicama. Počevši od Kupa u srijedu u Međimurju pa tri domaće utakmice protiv Osijeka, Gorice i Hajduka”, priča Marin koji u ovoj sezoni igra na novoj poziciji.

Naime, strateg Šibenika Mario Rosas povukao ga je s lijevog krila na poziciju centralnog veznog i Marin je eksplodirao.

“Trener me u jednom trenutku pitao da li želim pokušati tamo. Odmah sam prihvatio jer još kao dijete sam se nekako vidio na toj poziciji. Imam više slobode u kretanju, bliže sam golu, mogu pucati… Našao sam se tamo. Jako sam zadovoljan”, reći će nam Marin koji će, ako ovako nastaviti, natrag u Maksimir i prije planiranog roka. Pogotovo što su odlaskom Majera, odlukom da je Luka Ivanušec krilini igrač i traženjem Brune Petkovića, njegove akcije itekako porasle. Možda je desetka na leđima Petkovića tek privremena…

“Polako. Neće me dva gola Lokomotivi vratiti u Dinamo već neki kontinuitet koji sam tražio i dobio na Šubićevcu. Ne ramišljam o ničemu drugome već o tome da iskoristim povjerenje koje imam ovdje, pomognem Šibeniku i sebi. Pa šta bude”, jasan je Antonio Marin kojeg je zapravo na poziciji desetke otkrio Jerko Leko.

Imao ga je prošle sezone u kadru Lokomotivi te se u jednom trenutku odlučio na eksperiment koji je itekako urodio plodom.

“Iako je Marin cijeli život igrao to krilo, nekako mi se javila ideja da bi mogao biti iskoristiv na poziciji desetke. Predložio sam mu i on je to prihvatio. Dobio je na samopouzdanju jer je imao povjerenja u mene kao trenera a na kraju mu se svidjela ta pozicija”, objašnjava Jerko Leko kako je od ekstra talentiranog krilnog igrača stvorio “desetku”.

Argumente u svojoj ideji pronašao je u Marinovoj pokretljivost između linija te driblingu s kojim uvijek može napraviti igrača više na malom prostoru u posljednjoj zoni. Naravno, tu je i realizacija koju je Marin pokazao u subotu.

“Danas krilni igrač mora imati igru u oba smjera, a Marin to nikada nije prakticirao. Bio je moćan prema naprijed, ali kada igraš protiv jakog protivnika koji ima krilo poput primjerice Oršića onda je jasno da ga moraš ispratiti. I tu se Antonio malo gubio jer nije navikao. Kada je u sredini, onda može dati više od sebe i u fazi obrane. Mislim da bi Marin mogao napraviti dobru karijeru na ovoj poziciji. Još je mlad, usvojit će neke navike i vjerujem da će imati što za reći. Naravno, sve ovisi o njemu”, objašnjava Jerko Leko koji je s velikim uspjehom krenuo na poziciji šefa struka u NK Jarun. Iako su tek ove godine ušli u drugoligaško društvo, pod Lekom je Jarun odlično otvorio sezonu i nakon 6. kola drži treću poziciju.

“Odlično se osjećam u Jarunu. Imamo nekoliko svojih juniora koje poznajem u dušu i koji su odlična kombinacija s ostalima. Guramo dobro, ambicija je ostati u gornjem dijelu ljestvice pa vidjeti što možemo napraviti. Zadovoljan sam atmosferom, klubom i mislim da je to dobar izbor za mene u ovom trenutku moje karijere”, zaključio je Leko koji je i na slučaju Antonia Marina pokazao taj trenerski gen u sebi.


Tagovi

NK ŠibenikAntonio MarinJerko Leko

Ostale Vijesti