Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Jeličić: "Karakter Gorice me privukao. Ronaldo? Sjajno iskustvo je voditi takvog profesionalca"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 31.08.23. | 12:29

Prvoligaš iz Velike Gorice predstavio je novog trenera koji će na klupi Gorice nasljediti Željka Sopića.

Potraga za novim trenerom Gorice zaključena je u srijedu kada je klub objavio kako će Dinko Jeličić nasljediti Željka Sopića koji je prošli tjedan postao trener Rijeke. U četvrtak je Dinko Jeličić predstavljen na press konferenciji u klupskim prostorijama.

"Niz turbulentnih situacija zahvatio je i Goricu. Iz neke komforne situacije, došli smo u situaciju da smo praktički ostali bez trenera. Sopiću se i ovim putem zahvaljujem za sve ono proteklih 9 mjeseci. Nismo imali puno vremena, hvala novom treneru što je prepoznao Goricu kao jedan od klubova koji ima respekt u HNL-u”, rekao je u uvodu predsjednik Črnko dodavši kako je Dinko Jeličić bio jedini kandidat.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Što se tiče Gorice, nismo nikoga kontaktirali. Obavili smo razgovor u petak navečer, pričekali jer je bio ugovorno vezan uz Al Nassr, sačekali i službeno to objavili. Zadržali smo stožer, imamo pozitivan mir i atmosferu unutar svlačionice i da će Dinko napraviti posao”, smatra Črnko koji je potom dao riječ novom treneru.

“Hvala predsjedniku i sportskom direktoru na pozivu i dobroj komunikaciji tijekom pregovora. Na neki način to je usmjerilo moju odluku da preuzmem Goricu. Drugi razlog je da se ono što se ovdje napravilo lani a u što je malo tko vjerovao. I tu sam vidio karakternu momčad što je sukladno mojoj nekoj trenerskoj ideji”, rekao je Dinko Jeličić dodavši kako je stigao u stabilnu sredinu u kojoj je sve, manje-više posloženo. Od vrha kluba do momčadi koja je dobro ušla u sezonu.

“Sopić je odradio jako dobar posao i nemam ambiciju raditi revolucije. Stavit ću fokus na nadogradnju i iskorak u taktičkim stvarima. Probati uhvatiti što bolju poziciju u ostatku sezone”.

Naravno da Dinko Jeličić nije mogao izbjeći pitanje o bivšem klubu gdje je trenirao Cristiana Ronalda.

“Od kada sam preuzeo momčad Al Nassra, nisam dao službenu izjavu. To je prije svega veliko iskustvo za mene, jedan šlag u trenerskoj karijeri da radiš s takvim igračima. Voditi klub koji je u tom svijetu Real Madrid. Njihova ideja je što prije doseći razinu Liga petica. Kako su krenuli, moglo bi biti dosta brzo. Sustav se mora još posložiti. S obzirom na plan i ulaganja - doći će do te razine. Al Nassr može biti stabilan u bilo kojoj ligi petica. Ronaldo? Neizmjerno je iskustvo voditi takvog profesionalca. Jako sam zadovoljan njegovim reakcijama, njegovim kvalitetnim odnosom prema suigračima”, rekao je Jeličić koji se vratio na aktualnosti. Otkrio je da je redovito pratio HNL i da je tijekom karijere imao određenih iskustva s nekim igračima Gorice poput Mrzljaka i Banića. A nije tajna da se za dolazak Dinka Jeličića u Goricu najviše zalagao Mario Brkljača, sportski direktor Gorice.

“Ovo je nastavak strategije planiranja i faza stabilizacije nakon turbulentne prošle sezone. Nismo mogli utjecati na odlazak Sopića, ali na krilima tog uspjeha ćemo nastaviti. Imao sam priliku surađivati s Dinkom u prošlosti, siguran sam da će nam donijeti segment po pitanju razvoja igre”, bio je kratak Brkljača koji je otkrio kako do kraja prijelaznog roka Gorica pomno prati situaciju te će eventualno reagirati ako se pojavio neko prihvatljivo rješenje u napadu.



Tagovi

HNK GoricaDinko JeličićNenad ČrnkoLjetni prijelazni rok 2023HNL

Ostale Vijesti