Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Radeljić nema što izgubiti, a Ivanković mora dobiti zbog ugleda kluba

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.04.24. | 08:01

Utakmica Slaven Belupa i Hajduka u subotu bit će za dva trenera tek drugi samostalni susret u HNL-u

Hajduk se nakon poraza od Osijeka koji je bio peti u nizu, okrenuo Slaven Belupu i gostovanju u Koprivnici ove subote od 19.10 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stadion 'Ivan Kušek Apaš' bio je uvijek težak za Bijele, ali ove sezone mogu se pohvaliti da su protiv Slaven Belupa upisali tri pobjede, dvije na Poljudu i jednu u Koprivnici.

E, hoće li tako biti i četvrti put, teško je predvidjeti, jer je Hajduk u velikoj krizi, a još opterećen brojnim izostancima. Potvrđeno nam je iz kluba da za susret u subotu neće konkurirati Marko Livaja i ŠImun Hrgović, Nikola Kalinić ima tri žuta kartona, a od ranije nema Darija Melnjaka, Mihaela Žapera, Ivana Lučića te Zvonimira Šarlije, dok je Lovre Kalinić pod znakom pitanja.

Osim toga razmišlja se o tome korisititi Ivana Perišića ili ne, jer se hrvatski reprezentativac friško vratio, a teren u Koprivnici je sve samo ne dobar, pa je riskantno na njemu igrati dok još nije na sto posto. Vidjet ćemo što će Jure Ivanković reći na druženju s novinarima, tko mu sve fali te što je s Fahdom Moufijem, Yassineom Benrahouom te hoće li voditi Filipa Čuića koji je na dvojnoj registraciji u Solinu s obzirom da osim Aleksandra Trajkovskog nema rdrugog rješenja za centralnog napadača.

Hajduk bi utakmicu trebao dobiti i spriječiti daljnju rasprodaju ugleda, premda je na vlasti 'tehnička vlada' do izbora novog predsjednika, sportskog direktora i na koncu trenera.

Ivankoviću će ovo biti druga utakmica koju samostalno vodi u HNL-u, a olakotna okolnost mu je što nema više pritiska borbe za prvo mjesto, no mora voditi računa da se ne 'sklizne' ispod treće pozicije te je sreća što više nema derbija.

S druge, domaće, strane, sjedit će Ivan Radeljić koji je također u prošlom kolu debitirao kao samostalni trener u HNL nakon što je potpisao i za sljedeću sezonu te će slagati momčad za novo prvenstvo.

U debiju je upisao pobjedu kod Rudeša u preokretu koji je režirao Robert Murić. Bila je to jako važna utakmica za 'farmaceute', jer njegov prethodnik Roy Ferenčina nije slavio čitav jedan krug, imao je osam poraza i jedan remi. Sad je Slaven pod Radeljićem preskočio Istru 1961, a novi trener traži još koju stepenicu više kako bi popravio dojam za kraj sezone.

A za to bi mu 'legao' dobar rezultat s Hajdukom, njegovim klubom u kojemu je odigrao ukupno 38 službenih utakmica, većinom kao stoper, a bio je član šampionske generacija iz sezone 2000/01. U još 19 prijateljskih utakmica zabio je čak devet golova, sjećamo se da su ga treneri, pogotovo Ivica Matković, znali koristiti i kao napadača.

Kao trener je u Splitu koji je vodio još uz Hrvace, imao devizu čvrste obrane i lepršavog veznog reda te napada. Sada ima adute u liku Benedika Mioča i Murića koji će najviše prijetiti Hajduku, a već nam je u nedavnom intervjuu obećao da će Slaven svima skupo prodati kožu. Nema što izgubiti, za Belupo bi i bod bio dobar, a Hajduk je u momentu kada ga se može i iznenaditi.

Ipak, Hajduk je favorit u Koprivnici i nada se ostajanju tri boda kako bi se stabilizirao sad kada je postao samo gledatelj u utrci Rijeke i Dinama u kojoj je donedavno bio akter, pa sve prosuo.



Tagovi

Slaven BelupoHajdukJure IvankovićIvan RadeljićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti