Reuters
Reuters

Jedna bi promjena mogla odvesti Štimca na Svjetsko nogometno prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.09.23. | 20:51

Plan je pokazati vladi da bi promjena mogla pomoći podizanju Indije na višu razinu na globalnoj sceni

Svjetsko prvenstvo 2026. imat će osam umjesto četirin reprezentacije iz Azije na turniru, onom većeg formata nego li što smo navikli, s čak 48 umjesto 32 reprezentacije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada postoji sve veći pritisak na New Delhi da napravi promjenu koja bi povećala šanse da muška reprezentacija koju predvodi Igor Štimac s klupe bude jedna od tih osam reprezentacija na Mundijalu: dopustiti igračima indijskog podrijetla koji su rođeni u inozemstvu i aktivni u nekim od najvećih europskih liga da predstavljaju Blue Tigerse, javlja Guardian. Neki od primjera su Manprit Sarkaria u Sturmu iz Graza, Danny Batth iz Norwicha, Dilan Markanday u Blackburnu...

Prema pravilima Ministarstva za mlade i sport, Indija ne dopušta igračima ili bilo kome drugome da imaju dvojno državljanstvo, što znači da reprezentacija, koja je na 99. mjestu u svijetu i 18. u Aziji, propušta možda talente koji bi mogli napraviti razliku.

"Želimo otvoriti dijalog i razmotriti različite načine da se takvim igračima omogući da predstavljaju indijske nogometne timove", rekao je prošlog mjeseca predsjednik AIFF-a Kalyan Chaubey i dodao:

"Potrebni su nam konkretni i sveobuhvatni podaci koji će poduprijeti naše argumente."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

indijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti