Tom Weller/DPA
Tom Weller/DPA

Jedan od najvećih klubova na svijetu želi Bornu Sosu, ali hrvatskog beka prati i Napoli

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 09:38

Klubovima iz Engleske sad su se priključila i dva iz Italije.

Gotovo pa sigurno će Borna Sosa u ljetnom prijelaznom roku napustiti Stuttgart. Mladić koji se od 'persone non grate' pretvorio (odnosno pretvara) u standardnog hrvatskog reprezentativca igra svoju četvrtu sezonu u peterostrukom prvaku Njemačke, ali je teško za očekivati da će zaigrati i petu budući da je svojim sjajnim igrama došao na radar nekoliko europskih velikana.

Sosa je ove sezone za momčad iz grada Mercedesa odigrao 22 utakmice, a upisao je i dva pogotka te šest asistencija. Ugovorno je vezan za klub do ljeta 2025. godine, pa ga tako u Stuttgartu nemaju nikakvog razloga pustiti 'ispod cijene'. Kad je dolazio u Stuttgart, njegova tržišna vrijednost prema TM-u iznosila je 1.75 milijuna eura, dok je ista danas 20 milijuna eura. Baš tih 20-ak milijuna eura je nešto što bi zadovoljilo čelnike Stuttgarta, iako se o konkretnim iznosima još uvijek ništa ne piše.

Prethodnih mjeseci pisalo se o interesu nekolicine klubova iz Premier lige, s tim da su u glavnom fokusu bili londonski trio Chelsea, Tottenham i Arsenal. Jedno je sigurno, a to je da na Stamford Brigde neće, dok su preostala dva kluba i dalje u igri. No, sad je oglasio talijanski Calciomercato koji piše da Bornu Sosu žele Juventus i Napoli.

Stara dama iz Torina jedan je od najvećih klubova u svijetu, a u slučaju da u konačnici potpiše za Juve, Sosa bi postao 10. Hrvat u povijesti kluba. Prvi hrvatski nogometaš koji je potpisao za Juventus bio je Zoran Ban, da bi nakon njega u klubu bili još Jarni, Bokšić, Tudor, Kovač, Knežević, Mandžukić, Sluga i Pjaca.

No, nije Juve jedini klub iz Italije koji prati Bornu Sosu, već je tu i trenutno treća momčad Serie A, Napoli. Luciano Spalletti u karijeri je surađivao sa šestoricom Hrvata, a Ivan Perišić je pod njegovim vodstvom skupio 84 nastupa, 20 pogodaka i 19 asistencija. Zanimljivo, za Napoli su igrala sedmorica Hrvata, s tim da su trojica bili lijevi bekovi (Milić, Strinić, Cvitanović).


Tagovi

Borna SosaNapoliJuventusSerie ALjetni prijelazni roknogometni transferi

Ostale Vijesti