Heiko Becker/DPA
Heiko Becker/DPA

Borna Sosa: „Vrijeme je da napravim iskorak u karijeri, malo je nedostajalo da se transfer dogodi ove zime“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 09:28

Ponajbolji lijevi bek Bundeslige i velika uzdanica Zlatka Dalića na meti je Tottehama, Chelseaja, Arsenala i Aston Ville.

Kad je u ljeto 2018. godine prešao u Stuttgart iz Dinama za šest milijuna eura, bilo je onih koji su vjerovali kako je Borna Sosa ostvario transfer karijere. No, s vremenom će se pokazati kako je Stuttgart samo usputna stanica za danas 24-godišnjeg lijevog beka koji je sjajnim igrama došao na radar ponajvećih klubova svijeta. Povezivalo ga se s mnogima, ali klubovi iz Premier lige su najozbiljniji u namjeri da ga dovedu. Spominju se Tottenham, Chelsea, Arsenal i Villa, a da to nisu samo medijska naklapanja već da u tome itekako ima istine potvrdio je i sam Sosa u razgovoru za Sportske novosti.

Ove sezone je u Bundesligi skupio jedan pogodak i četiri asistencije. Stuttgartu ne ide najbolje pa tako ti brojevi imaju dodatnu težinu, ali izgleda kako će Sosa uskoro napraviti novi iskorak u karijeri.

„To nije najjača, nego daleko najjača liga. A jasno je da je cilj svakog nogometaša igrati u najjačim ligama svijeta. Definitivno, meni je velika želja zaigrati u Premier ligi. Mogu vam isto tako reći da sam bio jako, jako blizu odlaska na Otok u zimskom prijelaznom roku. Međutim, klub je odlučio da me ne pusti, ali dobio sam obećanje da će me pustiti ako na ljeto dođe zadovoljavajuća ponuda. Imam dobar odnos s klubom i dogovorili smo se da ćemo zajedno naći najbolje rješenje. Ali, još sam u Stuttgartu, vidjet ćemo na ljeto što će se dogoditi“, rekao je Borna Sosa u razgovoru za SN pa dodao:

„Mogu potvrditi da ima jako puno interesa. Zove me puno ljudi… Eto, tek je završio zimski prijelazni rok, a već se bliži ljetni prijelazni rok. Znamo da pregovori kreću ranije, već negdje u travnju, a to je za manje od mjesec dana. Sve se uzburkalo, a mogu reći da je vrijeme da napravim novi iskorak u karijeri“, dodaje Borna Sosa.

Iako Stuttgartu ne ide najbolje, Borna nije nezadovoljan svojim predstavama.

„Mislim da igram još bolje nego prošle godine. Kad je tvoj klub na dnu, onda se to tako ne zapaža. Evo, s golovima i asistencijama sam lani bio na brojci 10, dok sam sad već dogurao do brojke 7. Ali, lani smo bili osami, a sad smo na 17. mjestu, a to isto nešto govori“, dodao je lijevi bek Vatrenih.

Cijeli razgovor Borne Sose pročitajte u Sportskim novostima.


Tagovi

Borna SosaStuttgartZimski prijelazni rokLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti