Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Je li Vidović propustio svoju zadnju šansu?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.03.24. | 08:10

Mladić, koji bi trebao biti Dinamovo pojačanje i zamjena za Baturinu, još uvijek je enigma i igra na bljeskove. A protiv Rudeša zamijenjen je već na poluvremenu, nije iskoristio priliku

Kad je još tijekom jeseni Sergej Jakirović crtao kombinacije u momčadi Dinama, zaintrigirao ga je Gabriel Vidović. Može li on biti alternativa Martinu Baturini ili čak igrati zajedno s njim? Možda krilo nije njegova idealna pozicija, možda je bolji u sredini 'kreativne linije'. U utakmici protiv Rudeša možda smo dobili i konačan odgovor na oba pitanja. U samo 45 minuta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jakirović je postavio Vidovića zajedno s Baturinom, iza Petkovića, a na poluvremenu ga je zamijenio. Opravdano, jer Vidović u tom razdoblju nije pokazao baš ništa. Protiv slabašnog Rudeša, Vidović nijednom nije zaprijetio, pripremio šansu, zaprijetio, ušao u pravu priliku. Jednom je pucao prema vratima, ali bilo je to preslabo za vratara Markovića, lopta je jedva došla do njega. Vidović ništa nije kreirao, nije ga bilo u igri i Jakirović je na odmoru reagirao. Umjesto njega ubacio je Frana Brodića, koji je odmah podigao razinu opasnosti za gol domaćina, prvo pogodio vratnicu, a kasnije i zabio. No, za Brodićeve golgeterske sposobnosti znamo, one su oduvijek na cijeni, međutim, što ćemo s Vidovićem? Mladi igrač, na posudbi iz Bayerna, još je uvijek svojevrsna enigma. S jedne strane radi se, dakle, o igraču, kojega bi Dinamo na kraju sezone trebao otkupiti za 3,5 milijuna eura, a koji nije član prvih 11? Igrač je, koji se nije uspio nametnuti Jakiroviću, a opet u 30 utakmica i 1483 minute zabio je šest pogodaka uz tri asistencije. Sama statistika možda i nije tako zabrinjavajuća, međutim, ukupni je dojam da Vidović igra na bljeskove, nema kontinuitet forme. A neke njegove partije, poput ove protiv Rudeša doista su ispod svake kritike. Sad je dobio priliku igrati uz Baturinu, a s obzirom da se Baturina ozlijedio i vjerojatno ga neće biti u Derbiju na Poljudu i još nekim utakmicama, Vidović je mogao biti njegov legitimni zamjenik. Međutim, u nedjelju u Kranjčevićevoj nije pokazao da je on 'taj' i da bi trebao upasti u Baturinine kopačke.

Je li svojom predstavom protiv Rudeša Vidović propustio svoju zadnju šansu da se nametne kao starter i izbori se za Dinamov otkup ugovora od Bayerna? Ima još do kraja sezone utakmica, nije isključeno da bi Gabriel Vidović u nekoj od njih mogao biti džoker i donijeti Dinamu slavlje svojim pogotkom ili potezom. U toj igrački skromnoj, a opet statistički ne tako lošoj sezoni, Vidovićeva su dva gola bila vrlo bitna. Zabio je za pobjedu protiv Osijeka (2-1) u sudačkoj nadoknadi te Astani za 0-1 u utakmici, koja je 'lomila' Dinamovu europsku sezonu, u utakmici, u kojoj su Modri prije tog pogotka opasno 'visjeli'. Ne može se, dakle, reći da nije ostavio baš nikakav trag. No, Vidovićev je problem što nakon jednog ili dva bljeska potpuno nestane, nema ga. Tako je nedavno zabio Gorici u Kupu te Slaven Belupu. A potom protiv Rudeša odigrao takvo, jadno i siromašno prvo poluvrijeme, baš kad se očekivalo da dodatno 'nagari' gas i nametne se u punom opsegu. Napravio je ponovno korak unazad, pitanje je može li do kraja sezone napraviti toliko iskoraka da bi natjerao maksimirski klub da zagrabi duboku u blagajnu i iskešira Bayernu tri i pol milijuna eura.

A što se tiče Martina Baturine, u Maksimiru još vjeruju da ozljeda zadnje lože neće biti tako ozbiljna i da bi on mogao ranije prizdraviti. Ako ne za Derbi s Hajdukom, onda barem prije tih okvirnih mjesec dana, koliko bi po prvim prognozama mogao izostati. I sad, da je Vidović u formi, da se može unaprijed znati na koju će nogu ustati, Jakirović bi bio spokojniji. Ovako, osim Baturine, protiv Rudeša ga je zabrinuo i Vidović. Ima Dinamov trener sad dva tjedna da pronađe dobitnu formulu za Split, Dinamo tamo mora igrati na pobjedu, tražiti tri boda. Jer, jedan bi mogao značiti vrlo malo. No, ako je suditi po Rudešu i zamjeni na poluvremenu, teško da će Vidović biti njegov izbor.



Tagovi

GNK DinamoGabriel VidovićDerbiSergej JakirovićMartin BaturinaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti