Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Crne prve prognoze: Martin Baturina pauzirat će najmanje mjesec dana?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 20:40

Nakon utakmice u Kranjčevićevoj svi su uvjereni da je Dinamovoj 'desetki' otišla loža i da ga čeka dulja stanka

"Kad se igrač tako uhvati za ložu, sam od sebe i ne može nastaviti utakmicu, možete biti sigurni da je u pitanju ruptura. Ne istegnuće ili grč, već ruptura", jedno je od stručnih razmišljanja nakon utakmice Rudeša i Dinama, koje smo čuli u podnožju stadiona. A onda i drugo, slično. Iako se Sergej Jakirović nada i vjeruje da bi u pitanju mogla biti samo lakša ozljeda, grč ili manje istegnuće mišića, prve prognoze oko ozljede Martina Baturine su crne i pesimistične.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamov veznjak i ponajbolji igrač u 61.minuti išao je s loptom u nogama prema vratima Rudeša, a onda naglo stao, uhvatio se za mišić. Potom je legao izvan terena, u pratnji Dinamova liječnika dr. Božidara Šebečića napustio igru i sjeo na klupu. I sam je odmah, sudeći po zabrinutosti na licu, shvatio da bi moglo biti nešto ozbiljnije. A ako jest, ako se te prve prognoze pretvore u čvrstu dijagnozu, Baturinu bi čekala stanka od oko mjesec dana!

Što znači da sigurno ne bi igrao za reprezentaciju u Egiptu, propustio bi oba Derbija u Splitu, u prvenstvu i Kupu, a onda i još neke utakmice do sredine travnja. Ali, ipak, naglasak je na dvobojima s Hajdukom, ne bude li mogao, Dinamo će biti bitno oslabljen.

Baturina će se u ponedjeljak javiti izborniku Daliću i liječničkoj službi reprezentacije, međutim, obavit će i sve potrebne preglede i svi se nadaju da će pregledi pokazati da je imao sreće i da šteta nije tolika. Međutim, prve prognoze su za Dinamo i Martina uistinu crne, mjesec dana pauze u ovom dijelu sezonu je puno. I to baš kad je Baturina ušao u formu, kad je podigao razinu igre i postao jedan od ključnih Dinamovih igrača! Još postoje šanse da nije sve tako sivo, ali...



Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaNK RudešHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti