REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Japanci nastavljaju demolirati suparnike: U posljednjih 10 utakmica zabili 45 golova!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 09.01.24. | 15:42

Japanska nogometna reprezentacija predstojeći Azijski kup dočekuje kao prvi favorit turnira.

Nogometaši Japana u generalnoj probi pred početak Azijskog kupa, koji 12. siječnja počinje u Kataru, svladali su Jordan sa 6-1. Plavi Samurai stigli su do svoje 10. pobjede u nizu, a u ti posljednjih 10 utakmica zabili su ukupno 45 pogodaka, prosječno 4.5 po susretu! Osim Jordanu, šest pogodaka zabili su Salvadoru, po pet pogodaka zabili su Mianmaru, Siriji i Tajlandu, četiri su zabili Peruu, Njemačkoj, Turskoj i Kanadi, a Tunisu su zabili 'samo' dva u 2-0 pobjedi prošlog listopada.

Dok su Japanci prije nekoliko dana bez najvećih europskih zvijezda pobijedili Tajland, Japan je u današnjoj utakmici igrao sa svim najvećim zvijezdama te je pitanje pobjednika bilo riješeno već do poluvremena. Ko Itakura načeo je Jordance, a prednost Japanaca udvostručio je Takato Nakamura. Treći gol bio je autogol, a pred odlazak na odmor zabio je Takumi Minamino za 4-0 prednost Plavih Samuraja. U periodu od 71. do 79. minute Takmua Asano i Daizen Maeda zabili su peti i šesti za Japan, a konačni rezultat postavio je Saleh Rateb tri minute prije kraja.

Japan se na turniru nalazi u skupini s Indonezijom, Irakom i Vijetnamom, a Jordan će pokušati izboriti drugi krug u skupini s Južnom Korejom, Malezijom i Bahreinom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

japanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti