Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Jakobušić je vraćanjem Karoglana umjesto Leke samo zavrtio krug

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 21:26

Novi trener Hajduk ima predstavljanje u utorak u 11.15 sati

Ono što je bilo u zraku nakon poraza od Osijeka 0-2 i ukupno četvrtog u šest utakmica, ostvarilo se u ponedjeljak navečer kada je Hajduk objavio kratku informaciju da se sporazumno rastaje od trenera Ivana Leke. Leki je presudio poraz od Osijeka, pa premda je vodio u ponedjeljak jutarnji regeneracijski trening, navečer je nakon razgovora koji su se ticali najviše načina raskida i visine otpremnine, postao bivši.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Presudilo je to i što igra Hajduka nije bila na razini, pa je Lukša Jakobušić kao predsjednik odlučio raskinuti ugovor s Lekom prije utakmice sa Slaven Belupom, a u narednim danima trebalo bi biti poznato tko će ga naslijediti. Uskoro je uslijedila obavijest da će Hajduk ponovno voditi Mislav Karoglan koji je prije deset mjeseci otišao zbog privatnih razloga, a bio je neporažen. Imao je u 12 utakmica osam pobjeda i četiri remija. Međutim, na početku ove sezone nije se proslavio kao trener Istre 1961 gdje je dobio otkaz, ali je u Hajduku ostavio solidan trag, jer je igra bila na razini, no ipak se Jakobušić odlučio dovesti Leku na polusezoni kojemu se sada zahvalio.

Zavrtio se tako krug, a u utorak ujutro Karoglan će biti predstavljen javnosti, pa ćemo čuti što namjerava s Hajdukom i koje su ambicije kluba, a to će objasniti također predsjednk Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Karoglan je pekao zanat u dva stručna stožera kao pomoćnik Jensu Gustafssonu i Valdasu Dambrauskasu, mnogi su onda zazivali da mu se dade dugoročnija šansa, no Jakobušić je želio veliko ime i trofejnog trenera kojega je pronašao u Leki. No, nakon serije loših rezultata i gubljenja prvog mjesta, bio je prinuđen zahvaliti mu se i okrenuti se opet Karoglanu. Naknadno će biti imenovani njegov stručni stožer, jer je Lekin zajedno s njim otišao.

Vodio je još klubove po Dalmaciji, radio u Hajdukovoj Akademiiji vodeći kadete. U medijima se baratalo imenima Gorana Tomića, Vahida Halilhodžića i Nenada Bjelice, ali se eto Hajduku okrenuo opet vlastitim snagama. Je li tako Jakobušić priznao grešku ili je Leko izgubio kontrolu s multinacionalnom momčadi predvođenom domaćim senatorima. Vidjet ćemo kako će Karoglan s njima, ali sigurno ne upada u lagan posao jer ga čeka teško gostovanje u Koprivnici već u petak pa potom kup susret s Jadranom u Pločama, da bi mu došao lakši Rudeš.

Je li Hajduk imenovanjem Karoglana ostao i dalje pri ambicijama za osvajanje titula, pokazat će vrijeme, a na treneru je da što prije pohvata konce, jer situaciju i većinu igrača već poznaje.



Tagovi

HajdukMislav KaroglanIvan LekoLukša JakobušićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti