Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Jakiroviću sve ide na ruku, Baturina će biti spreman za Poljud!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 08:00

Dinamova 'desetka' ipak će biti na raspolaganju za Derbi u Splitu, a trener bi mogao imati slatke brige

Sve je više dobrih vijesti za Sergeja Jakirovića, kako se bliži veliki Derbi na Poljudu (30. ožujka). Nabrojali smo već sve igrače, koji bi se trebali vratiti nakon ozljeda, najavili i da će Marko Rog konkurirati za utakmicu, možda i dobiti poneku minutu, da dobrim putem ide i Luka Stojković, ali on je ipak za Derbi još upitan. No, pozitivna je vijest za Dinamova trenera i da bi se do Poljuda trebao oporaviti Martin Baturina. Iako je njegova ozljeda mišića u Kranjčevićevoj izgledala u prvi tren loše i činilo se da se radi o rupturi lože, Baturina je dobro prošao. Na kraju je u pitanju samo istegnuće, Martin je već počeo s terapijama i, prema našim informacijama, oporavak teče odlično.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Baturina ne bi trebao više biti upitan za Derbi, Dinamova 'desetka' u sve je boljoj formi i bit će veliki dobitak za Jakirovića, ako se potpuno oporavi do 30. ožujka. Prema okvirnom planu on bi se početkom idućeg tjedna trebao vratiti u puni trening i do utakmice u Splitu ima sasvim dovoljno vremena vratiti se u svoj dosadašnji ritam. Baturina na proljeće već ima bolji učinak, nego u čitavom prvom dijelu sezone. Sad je postigao četiri pogotka i upisao četiri asistencije, dok je najesen imao samo dva gola uz isto toliko dodavanja. Apsolutni drugačiji Baturina u nastavku sezone, jedan od onih koji stalno vuku Dinamo i bio bi stvarno veliki hendikep kad ne bi bio spreman za 'utakmicu svih utakmica'.

Bit će za Poljud spreman i Marko Bulat, igrač, koji također može puno koristiti, bez obzira što je bio izvan travnjaka mjesec dana. Tako, eto, Jakirović sve ide na ruku u pripremi ovog dvoboja, svi će mu igrači, naravno, ako se netko ne ozlijedi u reprezentaciji ili na treningu, biti na raspolaganju. Imat će možda i slatke brige, kako složiti prvih 11, kome još s klupe dati šansu. Hoće li Japanac Ogiwara konačno dobiti priliku pokazati što zna, dosad su ga priječile ozljede, hoće li Pierre-Gabriel preuzeti desni bok, a Ristovski biti stoper, hoće li Ademi biti starter, hoće li na krilo Špikić ili Kaneko? Sve su to pitanja, na koja Jakirović traži odgovor u idućih osam dana, ne sjećamo se da je imao toliko opcija uoči velike utakmice, kao što će ih imati prije Poljuda!



Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaHajdukDerbiSergej JakirovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti