Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirovićevih 21 za Sevillu: Upitan još jedan starter, otvara se mjesto 'zaboravljenom' stoperu, na listi i Vrbančić

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.02.24. | 10:30

Modri u četvrtak igraju utakmicu Konferencijske lige, trener Sergej Jakirović ima nove probleme u momčadi

Dok se čeka što će biti sa stoperom, može li Dinamo zadnji dan prijelaznog roka (četvrtak) dovesti još jednog igrača, Sergej Jakirović, kojemu sudbina možda i ovisi o toj utakmici, sprema momčad za Betis. Nekad bi proljetna utakmica u Europi bila vrhunac tog dijela sezone, sad više izgleda kao smetnja, ali naravno da Dinamo dolazi u Sevillu s nadom da će napraviti dobar rezultat za uzvrat. Unatoč svim problemima u momčadi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A problema je sve više. Naime, uza sve one ozljede, koje su 'napale' Dinamovu svlačionicu, nakon utakmice s Lokomotivom, na mišić se požalio i Stefan Ristovski. Propustio je zadnji trening u Zagrebu i upitan je za utakmicu! Kod Ristovskog to često ne znači i da će propustiti dvoboj, vjerojatno će i sad stisnuti zube, ali da nije na 100 posto, nije. I jedini je igrač u Dinamu, za kojega Jakirović u Europi nema zamjenu, novopridošli desni bek Pierre-Gabriel nije prijavljen za ovo natjecanje. Stoga bi njegov izostanak izazvao pretumbacije u momčadi, u zadnjoj liniji. Ne bude li Ristovski ipak igrao, njegovu poziciju desnog beka morat će pokriti mladi Moreno Živković. Nema tko! A kako je istovremeno vrlo upitan i lijevi bek Takuya Ogiwara, koji se ozlijedio protiv Lokomotive, moguće je da se mjesto stopera otvori za Maximea Bernauera. Već pomalo zaboravljenog Francuza, koji u dosadašnjim utakmica na proljeće nije dobio ni minute. Dakle, u najgorem slučaju, da ne mogu igrati ni Ristovski ni Ogiwara, zadnja linija izgledala bi: Živković, Theophile, Bernauer, Perković.

Ogiwarin nastup neizvjesniji je od Ristovskoga, odnosno, Ogiwara vjerojatnije neće igrati nego biti u momčadi. U tom bi slučaju Perković, znači, igrao na lijevom boku, a Bernauer bi mogao svejedno zaigrati stopera, umjesto mladog Živkovića. Eto, Bernauer bi mogao u Sevilli dostići svoj vrhunac dosadašnje karijere, ni kriv ni dužan. Ali, bude li igrao, možda mu pomogne to što će mu partner biti zemljak, Kevin Theophile-Catherine, koji je trenutno jedini siguran u obrambenoj, startnoj četvorci. Neki dan produžio je ugovor za još godinu dana, to je dokaz, koliko znači ovakvom, krnjem Dinamu.

Upitno je i hoće li od prve minute igrati Martin Baturina, ometaju ga problemi sa sinusima, moguće je da će Jakirović njega u Sevilli sačuvati, iako je bitan igrač u veznom redu. No, situacija u Dinamu je takva da Betis nije utakmica u kojoj treba išta riskirati, siliti, utakmice koje dolaze nakon Andalužana važnije su za Modre. Inače, Jakirović u Sevillu vodi 21 igrača, a među njima su i dvojica mladića, treći vratar Klarin te Vrbančić, veznjak, koji je na dvojnoj registraciji u Dubravi. Ovo je kompletan popis za utakmicu s Betisom: Zagorac, Nevistić, Klarin; Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković, Ogiwara, Živković; Mišić, Bulat, Sučić, Baturina, Halilović, Vrbančić; Kaneko, Špikić, Hoxha, Vidović, Petković, Kulenović.



Tagovi

GNK DinamoBetisSergej JakirovićStefan Ristovski

Ostale Vijesti