Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Jakirovićevi problemi uoči Derbija: Ristovskog i Špikića nema na Poljudu, Petković tek od petka u punom treningu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 15:45

Dinamov trener poželio je imati na raspolaganju sve igrače za derbi, ali ipak ih neće imati

"Samo da je zdravlja. I da na raspolaganju imam sve igrače. Zasad ih nemam, ali nadam se da ću ih do Splita imati.", ponovio je više puta Sergej Jakirović zadnjih dana, najavljujući veliki Derbi na Poljudu. No, želja mu se ipak neće ispuniti, Dinamo u Splitu sigurno neće biti kompletan.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Stefan Ristovski, po svemu sudeći ipak neće biti spreman za Hajduk. Pisali smo već i ranije da je vjerojatn otpao za Derbi, no, pokušavali su u Maksimiru sve ne bi li ga nekako osposobili, ali, Ristovski se nije dovoljno oporavio i neće zaigrati u nedjelju (18 sati). Jedino ako Jakirović procijeni da se isplati riskirati, da mu Ristovski nasušno treba i bez njega ne može zamisliti momčad u toj utakmici, tada bi Rile stisnuo zube i istrčao na travnjak Poljuda. Međutim, dao je i sam Jakirović neki dan naslutiti da ne razmišlja na taj način, rekao je Ristovski neće igrati ako ne bude spreman, da je uvijek bolje da igra netko tko je zdrav. Tri dana prije Derbija sve je izvjesnije da će u ovu bitku bez Ristovskog.

Tako je prvi kandidat za mjesto stopera, u paru s Dinom Perićem, Boško Šutalo. Oporavio se Šutalo od teških ozljeda koje su ga pratile, polako hvata formu i ritam, ali nije još 100 posto fit. Naime, i on je propustio utakmicu s Rudešom zbog manjih problema, međutim, prema informacijama zadnjih dana, vratio se treninzima i u konkurenciji je za momčad.

Ali, sve ipak najviše zanima zdravstveno stanje Brune Petkovića. On bi, kako sad stvari stoje, trebao biti u momčadi i predvoditi Dinamo na Poljudu, ozljeda mišića ipak nije toliko ozbiljna. Jedini je problem što Petković još uvijek ne trenira punom snagom, već individualno i tek bi se u petak, ako sve bude kako se očekuje, trebao priključiti punom treningu. Hoće li mu dva prava treninga, nakon tjedan dana stanke, biti dovoljna da bude u pravoj formi i ritmu za Derbi, vidjet ćemo, no, njegov nastup ne bi trebao biti upitan. Za razliku od Darija Špikića, koji će, čini se, propustiti i ovaj dvoboj.



Tagovi

GNK DinamoDerbiHajdukBruno PetkovićSergej JakirovićStefan Ristovski

Ostale Vijesti